Activitatea Lions Club Via Regis Petroșani apreciată la Convenția Națională Lions 2022 de la Craiova

Home Stiri la zi Activitatea Lions Club Via Regis Petroșani apreciată la Convenția Națională Lions 2022 de la Craiova
Activitatea Lions Club Via Regis Petroșani apreciată la Convenția Națională Lions 2022 de la Craiova

Nu mai este demult și deloc un secret faptul că, ori de câte ori vine vorba despre derularea vreunui eveniment cultural, artistic, educațional sau din orice altă sferă de interes a societății civile, prezența membrilor Lions Club Via Regis Petroșani este, aproape de fiecare dată, garantată. Iar odată cu acest lucru, nu doar prestanța, ci și modul în care acest gen de acțiuni publice se desfășoară și încheagă comunitatea locală, sunt elemente care cresc amploarea, vizibilitatea, dar mai ales efectele benefice ale acestora. Din acest motiv, membrii Lions Club Via Regis Petroșani se bucură de binemeritate aprecieri în comunitățile locale ale Văii Jiului și județului Hunedoara.

Reprezentanții acestei active organizații din regiunea Văii Jiului, din rândul căreia fac parte o seamă de personalități ale vieții publice din Valea Jiului (profesori, medici, oameni de afaceri, artiști etc.) s-au bucurat de aprecieri unanime și la Convenția Națională Lions Clubs District 124 România, care a avut loc în perioada 19-22 mai 2022, la Craiova. Astfel, în cadrul festiv al Convenției Naționale, găzduită în aula mare a Universității din Craiova, Lion Club Vuia Regis Petroșani a primit laude din partea conducerii Districtului.

Toate aceste remarci vin în urma cuantificării activităților Lions Club Petroșani Via Regis, care potrivit evaluărilor activităților Lions Clubs District 124 România, s-a clasat pe un onorant loc 3 la numărul de activități desfășurate, pe locul 4 în ceea ce privește orele de voluntariat prestate de membri, pe locul 10 la capitolul fonduri atrase în urma activităților organizate. De asemenea, remarcabil este faptul că Lions Club Via Regis s-a clasat pe locul 1 la nivelul țării, în ceea ce privește primirea și păstrarea membrilor noi atrași, fapt care confirmă odată în plus coeziunea membrilor din această organizație, în care prietenia este o stare de fapt, cu tot ceea ce implică și ceea ce decurge din acest statut.

De asemenea, în cadrul Convenției Naționale Lions Clubs District 124 România, au fost evidențiate o serie de evenimente organizate sub egida Lions Club Via Regis Pertroșani, proiectele ”Pianul de sub stele” sau ”Din inimă pentru oameni”, fiind doar două dintre ele, care au adus organizației Lions Club Via Regis Petroșani, diplome de apreciere din partea Guvernatorului și diplome din partea Președintelui Internațional.

În plus, în semn de recunoaștere a activității Lion Club Via Regis Petroșani, organizația va avea un reprezentant, în noul cabinet al Guvernatorului District Lions 124 România, ec. Mihaela Cazacu urmând să îndeplinească funcția de președinte al Comisiei de Hrană. Aceasta își va intra în atribuție, începând cu data de 1 iulie 2022, odată cu instalarea noului cabinet al Guvernatorului District Lions 124 România, ales în cadrul Convenției Naționale de la Craiova. Noua conducere va fi asigurată de guvernator Ciprian Iosep (Lions Club București Decan), secondat de viceguvernator 1 Marin Florin Ilieș (Lions Club Sarmizegetusa Deva) și viceguvernator 2 Manuel Seleș (Lions Club Oradea).

Convenția Națională Lions Club District 124 România a avut parte și de un remarcabil moment artistic, prilejuit de o spectaculoasă paradă a portului popular românesc, în cadrul căreia cei 300 de delegați ai cluburilor Lions din România participanți la acest eveniment au defilat pe străzile din centrul Craiovei îmbrăcați în costume populare tradiționale, specifice zonelor pe care le reprezintă.