Încep etapele premergătoare investițiilor în finalizarea noului sediu al Bibliotecii județene ”Ovid Densușianu”

Consiliul Județean Hunedoara continuă demersurile pentru finalizarea lucrărilor de amenajare a noului sediu al Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva în Corpul B al Palatului Administrativ situat în Piața „I. C. Brătianu” din Deva.

Miercuri, 25 mai 2022, în urma unei vizite în teren a administratorului public al județului Hunedoara, Costel Avram, și a managerului Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, Sebastian Ioan Bara, s-au stabilit ultimele detalii în vederea elaborării imediate a notei conceptuale și a temei de proiectare pentru realizarea acestui obiectiv de investiții.

”Ofensiva culturală a CJH continuă cu noi investiții! Conducerea PSD a Consiliului Județean Hunedoara își respectă angajamentele și investește în infrastructura necesară dezvoltării domeniului cultural. Județul nostru se mândrește cu o bibliotecă județeană care desfășoară o activitate intensă extrem de apreciată la nivel național. Rezultatele foarte bune, interesul crescut al publicului (mai ales în rândul tinerilor) pentru evenimentele organizate de Biblioteca Județeană „Ovid Denusianu”, l-au determinat pe președintele Laurențiu Nistor să facă toate demersurile pentru ca, din 2023, această instituție să se mute în „casă nouă”. Și nu oriunde! Corpul B al Palatului Administrativ situat în Piața „I. C. Brătianu” din Deva va fi noua casă a bibliotecii. Este vorba despre un spațiu modern, primitor, care răspunde exigențelor activității desfășurate de o astfel de instituție de cultură. Pregătim nota conceptuală și tema de proiectare pentru ca, în cel mai scurt timp, spațiul să devină funcțional”, a declarat Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara.

Locația în care va funcționa biblioteca județeană este un spațiu modern, primitor, care răspunde exigențelor activității desfășurate de o astfel de instituție de cultură.