Acțiuni de Ziua Mediului la Petroșani, în organizarea Asociației ”Pro Parâng”

Home Educație Acțiuni de Ziua Mediului la Petroșani, în organizarea Asociației ”Pro Parâng”
Acțiuni de Ziua Mediului la Petroșani, în organizarea Asociației ”Pro Parâng”

Între elementele definitorii din activitatea Asociației ”Pro Parâng” din municipiul Petroșani, cele privind educația în domeniul protecției mediului se numără printre cele mai importante, iar membri acestei asociații organizează în fiecare an, în mod special cu prilejul Zilei Mondiale a Mediului, o serie de evenimente care vizează tocmai acest lucru.

Așa se va întâmpla și anul acesta când, cu prilejul Zilei Mondiale a Mediului, sărbătorită vineri, 3 iunie, la Petroșani vor avea loc două evenimente organizate de Asociația ”Pro Parâng”. Președintele organizației, Cazimir Radvanski, ne informează că, în această zi, de la ora 15,00 la Muzeul Muntelui din Petroșani (situat în clădirea Muzeului Mineritului), va fi vernisată expoziția de pictură, desen și metaloplastie intitulată ”Pământul este casa mea”. În cadrul acestei expoziții vor fi prezentate o serie de lucrări tematice avându-i ca autori pe copiii de la clasele de învățământ special din cadrul Centrului Școlar pentru Educație Inclusivă ”Rudolf Steiner” Hunedoara – Locația Lupeni și de la Liceul Tehnologic ”Dimitrie Leonida” din Petroșani. Expoziția poate fi vizitată gratuit în următoarele două zile, respectiv sâmbătă și duminică, după programul Muzeului.

De asemenea, tot pentru vineri, 3 iunie 2022, de la ora 18,00 este programat și tradiționalul ”Marș al bicicliștilor”, eveniment dedicat Zilei Mediului și organizat, de asemenea, de Asociația ”Pro Parâng” în colaborare cu Primăria și Consiliul local al municipiului Petroșani. În cadrul acestui eveniment, după cum ne informează Cazimir Radvanski, se va forma o coloană ce se va deplasa din zona Centrului civic al municipiului Petroșani, pe bd. 1 Decembrie 1918 și str. Oituz până în parcarea de la Complexul comercial Parângul din cartierul Aeroport.