Investițiile în sănătate și infrastructură, obiectiv important al Consiliului județean Hunedoara

Home Administrație Investițiile în sănătate și infrastructură, obiectiv important al Consiliului județean Hunedoara
Investițiile în sănătate și infrastructură, obiectiv important al Consiliului județean Hunedoara

Continuarea investițiilor la Spitalul Județean de Urgență din Deva și modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Hunedoara se numără printre prioritățile perioadei următoare, pe agenda activităților Consiliului județean Hunedoara.

În acest scop, și în cadrul ședinței Consiliului Județean Hunedoara din 30 iunie 2022, au fost aprobate o serie de proiecte importante pentru realizare unor astfel de obiective. Potrivit deciziei adoptate de forul legislativ județean, modernizarea și extinderea rețelelor de apă din zona de competență a operatorului regional SC Apa Prod SA Deva, proiect finanțat din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM), va trece într-o nouă etapă de implementare. Similar, la Spitalul Județean de Urgență Deva, sunt realizate investiții prin care administrația județeană dorește să asigure cadrul necesar pentru condiții decente de lucru nu doar pentru pacienți și cadrele medicale, ci și pentru angajații care își desfășoară activitatea în zona administrativă, prin etajarea corpului nou al Unității Primiri Urgențe (UPU) a cărei modernizare începe în curând.

”Le mulțumesc consilierilor județeni pentru votul acordat în favoarea adoptării următoarele proiecte: 1. Aprobarea studiului de fezabilitate pentru „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Hunedoara, în perioada 2014 – 2020” și a indicatorilor tehnico-economici ai proiectului; 2. Proiect privind punerea la dispoziția S.C. APA PROD S.A. DEVA a terenurilor pentru realizarea investițiilor din cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Hunedoara, perioada 2014 – 2020”; 3. Aprobarea cofinanțării „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Hunedoara, în perioada 2014 – 2020”; 4. Aprobarea documentației tehnico-economice (faza SF) și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții: „Extindere și etajare corp extins unitate de primiri urgențe a Spitalului Județean de Urgență Deva”, aflat în curs de execuție. Sunt tot atâtea investiții al căror impact se va resimți în mod pozitiv în viața hunedorenilor”, a declarat Laurențiu Nistor, președintele CJH.