Sofia Tutunaru, campioana națională la tenis de câmp U10, premiată la Petroșani

Home Stiri la zi Sofia Tutunaru, campioana națională la tenis de câmp U10, premiată la Petroșani
Sofia Tutunaru, campioana națională la tenis de câmp U10, premiată la Petroșani

Performanța tinerei sportive Sofia Tutunaru din Petroșani, care a câștigat zilele trecute, la București, finala Campionatelor Naționale de Vară U10 ale României la tenis de câmp, împreună cu antrenorul Gabriel Băluș și părinții acesteia au fost vineri, 1 iulie 2022, invitați la sediul administrației publice locale din Petroșani.

Aceștia au fost oaspeții primarului Tiberiu Iacob Ridzi, care le-a înmânat o diplomă de excelență și un premiu din partea Consiliului local al municipiului Petroșani, pentru performanța excepțională obținută la această disciplină sportivă. ”M-am bucurat astăzi să premiez, din nou, performanța. De data aceasta este vorba despre rezultatele remarcabile obținute de sportiva legitimată la Secția de Tenis a Clubului Sportiv Municipal Petroșani – Sofia Tutunaru, antrenată de Gabriel Băluș. Pentru municipiul Petroșani este o mare onoare să aibă o performanță la acest nivel și acesta este și motivul pentru care am propus Consiliului Local Petroșani premierea atât a sportivei, cât și a antrenorului, așa cum de fiecare dată am susținut excelența, în educație și în sport. Felicitări, tinerei noastre sportive, felicitări antrenorului și, nu în ultimul rând, felicitări părinților care o susțin. Mult succes pe mai departe!”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Acesta este de părere că sportivi cum este și Sofia Tutunaru sunt o adevărată inspirație pentru foarte mulți copii și tineri care, încurajați de astfel de performeri, îmbrățișează la rândul lor activitățile sportive din cadrul cluburilor din Valea Jiului.

În vârstă de 10 ani, Sofia Tutunaru practică tenisul de câmp de 5 ani și numai anul acesta a câștigat de 15 ori Locul I la competițiile la care a participat, încununarea rezultatelor fiind titlul de campioană națională a României obținut la Campionatele Naționale de Vară U10 ale României la tenis de câmp.