Avram Iancu pornește în aventura anului 2022: traversarea înot, în premieră națională, a Canalului Bristol

Home Stiri la zi Avram Iancu pornește în aventura anului 2022: traversarea înot, în premieră națională, a Canalului Bristol
Avram Iancu pornește în aventura anului 2022: traversarea înot, în premieră națională, a Canalului Bristol

Multiplul recordman național și mondial la înot în ape deschise, sportivul Avram Iancu din Petroșani pornește, în aceste zile, într-o nouă aventură. În ciuda accidentării care l-a ținut o perioadă departe de marea sa pasiune, înotul, odată ce a trecut peste acest hop, Avram Iancu și-a stabilit și primul obiectiv major al acestui an.

Astfel, sportivul Avram Iancu va pleca sâmbătă, 16 iulie 2022 în Anglia, acolo unde începe pregătirile pentru proiectul săi ambițios de a traversa înot, în premieră națională, Canalul Bristol, pe ruta dintre orașele Glenthorne și Porthcawl, pe un traseu acvatic în lungime de 28 de kilometri. ”Va fi un înot dificil datorită temperaturii scăzute a apei, estimat între 12-15 ore de efort încontinuu. Dacă Canalul Mânecii are o temperatură scazută a apei, Canalul Bristol este și mai rece cu până la 1-2 grade Celsius, undeva între 15-16 grade”, a declarat Avram Iancu.

Înotul este programat pentru data de 21 iulie, începând cu ora 9, de către Bristol Channel Association, entitatea juridică care guvernează înotul în acest canal și care organizează traversarea în mod oficial. ”Îmi era atât de dor de o traversare înot în care să nu am absolut nici o implicare în logistică. Pilotul, copilotul și observatorul sunt cu toții englezi. Înotul se va desfășura după toate regulile de marathon swim. Cu puțină șansă (95 % șanse), un YouTuber român stabilit în Anglia va face un podcast de excepție care va imortaliza traversarea pas cu pas; îmbarcarea, verificarea echipamentului de înot, casca, ochelarii, dar mai ales slipul, interviu cu pilotul care va explica ce se întâmplă din punctul lui de vedere, interviu cu observatorul oficial, vom vedea cum se completează o fișa de observare, ce se scrie în ea și când, verificarea hranei, măsurarea temperaturii apei, numărarea periodică a ritmului în care dau din brațe și multe altele”, a mai spus Avram Iancu.

Misiunea traversării înot a Canalului Bristol îi readuce aminte sportivului din Valea Jiului aventura sa, începută în 2014 și finalizată cu succes, în august 2016 când a reușit să traverseze înot Canalul Mânecii, fiind primul român care a reușit o astfel de performanță. ”Fiind o acțiune în Anglia mă cuprinde nostalgia și voi face deplasarea acolo ca pe vremuri: cu un autocar de linie, luându-mi o zi și 23 de ore. Astfel, nu vreau să uit de unde am plecat și mai ales îmi doresc să retrăiesc emoția traversării Canalului Mânecii cu feribotul”, precizează Avram Iancu.

Mult succes, Avrame !