Masă, distracție și educație pentru copii români și ucraineni din Simeria, într-o nouă acțiune a Asociației ”Copii pentru viitor”

Home Stiri la zi Masă, distracție și educație pentru copii români și ucraineni din Simeria, într-o nouă acțiune a Asociației ”Copii pentru viitor”
Masă, distracție și educație pentru copii români și ucraineni din Simeria, într-o nouă acțiune a Asociației ”Copii pentru viitor”

Un număr de 50 de copii, români și ucraineni, provenind din medii dezavantajate din orașul hunedorean Simeria, au fost în aceste zile, beneficiari ai unei noi acțiuni de succes derulate de voluntarii Asociației ”Copii pentru viitor” în cadrul proiectului național intitulat ”Prânzul comunitar”.

Copiii au vizitat Parcul Dendologic/Arboretumul din Simeria, au socializat și apoi au luat masa, împreună cu părinți și voluntari, la sala ”Helena Evenimente” din localitate. Voluntarii Asociației ”Copii pentru Viitor” au gătit o masă caldă pentru toți participanții în proiect, la prepararea căreia au fost folosite ingrediente de la producători locali și de la Banca pentru Alimente și lanțurile de complexe alimentare Mega Image și Kaufland. În paralel, participanții au luat parte la o serie de ateliere de dezvoltare personală, de artă, muzică și mișcare, de ecologie și protecția mediului înconjurător, toate fiind deosebit de apreciate de copii și părinți, deopotrivă.

Anca Iordănescu, președintele Asociației ”Copii pentru viitor” și inițiator al programului social ”Prânzul comunitar”, spune că acțiunea de la Simeria face parte din ”Caravana Prânzului Comunitar”, un proiect derulat în diverse comunități defavorizate din România, în parteneriat cu Metropolitan Life, Curiera și Banca pentru Alimente București. Acestora li s-au alăturat, la ”Prânzul comunitar” de la Simeria, compania Avis 3000 Mintia, Helena Evenimente, Direcția de Asistență Socială a Primăriei Simeria și numeroși voluntari din comunitatea locală.

Anca Iordănescu arată că, până acum, în cele 17 luni de când se derulează acest proiect al Asociației ”Copii pentru viitor”, voluntarii asociației au pregătit peste 3500 de porții de mâncare caldă distribuită gratuit către beneficiari din 25 de comunități locale din județele Hunedoara, Ialomița și Dolj. În acțiune derulate la Lupeni, Vulcan, Petrila, Ghelari, Simeria, Vețel, Moțăței și Slobozia, au fost cuprinși peste 1200 de beneficiari, iar proiectul s-a bucurat de implicarea unui număr de peste 150 de voluntari.

Săptămâna viitoare, ”Prânzul comunitar” ajunge în Sulina (jud. Tulcea), unde timp de două zile vor avea loc activități specifice, recreative și educaționale pentru copiii din Deltă, care se vor bucura de asemenea de o masă caldă cu familia și voluntarii Asociației ”Copii pentru viitor”.

Într-un alt proiect al acestei active asociații, implicată în sprijinirea comunităților defavorizate, în cursul lunii precedente, un număr de 198 de refugiați din Ucraina în localități din județul Hunedoara au beneficiat de ajutoare constând în produse de igienă personală, de curățenie și produse alimentare, oferite cu sprijinul HP România.

Cinste lor, cinste voluntarilor !