Distincții de excelență conferite de Facultatea de Mine a Universității din Petroșani

Home Educație Distincții de excelență conferite de Facultatea de Mine a Universității din Petroșani
Distincții de excelență conferite de Facultatea de Mine a Universității din Petroșani

A devenit un frumos obicei al conducerii Facultății de Mine de la Universitatea din Petroșani acela de a conferi, la finalul unui nou an academic, o serie de ”Diplome de excelență” unor personalități care remarcat prin contribuții deosebite la consolidarea Facultății de Mine și a Universității din Petroșani.

Potrivit decanului Facultății de Mine, conf.univ.dr.ing. Csaba Lorinț, în cadrul ședinței extraordinare festive a Consiliului Facultății de Mine, din data de 21.07.2022, ce marchează sfârșitul calendaristic al anului universitar, inițiativa conducerii Facultății de Mine s-a concretizat prin decernarea ”Diplomelor de excelență” care au revenit anul acesta unor personalități precum:

  • Prof.univ.dr.ing. Georgescu Mircea (la împlinirea vârstei de 80 de ani)
  • Prof.univ.dr.ing. Bădulescu Dumitru (la împlinirea vârstei de 80 de ani)
  • Conf.univ.dr.ing. Nicolae Cristea (la împlinirea vârstei de 70 de ani)
  • Prof.univ.dr.ing. Sabina Irimie (la împlinirea vârstei de 65 de ani)
  • Prof.univ.dr.ing. Ioan Dumitrescu (la împlinirea vârstei de 65 de ani)
  • Conf.univ.dr.chim. Aronel Matei (la împlinirea vârstei de 65 de ani)

”Este vorba nu doar despre seniori ai activității academice de la Facultatea de Mine a Universității  din Petroșani, ci de cadre universitare care au marcat, de-a lungul prodigioasei lor cariere, parcursul academic al acestei facultăți și, în general, a Universității din Petroșani, dar care au avut o contribuție definitorie în dezvoltarea mineritului românesc, de-a lungul anilor”, a declarat conf.univ.dr.ing. Csaba Lorinț, decanul Facultății de Mine.

Acesta spune că între laureații din acest an ai ”Diplomelor de excelență” conferite de Facultatea de Mine s-a numărat și scriitorul Marian Boboc, ale cărui lucrări documentare pun în valoare istoria Văii Jiului și a cărui activitate de dară recentă, în calitate de custode al Muzeului Mineritului, aduce în atenție acest obiectiv de maxim interes pentru parcursul istoric al mineritului românesc.

De asemenea, în cadrul aceluiași eveniment a fost conferită și o diplomă omagială, atribuită post-mortem celui care a fost prof.univ.dr.ing. Aurelian Simionescu, în semn de respect pentru întreaga sa activitate academică la Facultatea de Mine a Universității din Petroșani.

Prezent la eveniment, rectorul Universității din Petroșani, prof.univ.dr.ing. Radu Sorin apreciază că onorarea unor astfel de personalități face cinste întregului colectiv academic din Valea Jiului. ”Salut inițiativa colegilor de la Facultatea de Mine de a aduce în atenție colectivului nostru și a opiniei publice personalitatea unor distinse cadre didactice a căror carieră se confundă practic cu evoluția ultimei jumătăți de secol a Facultății de Mine de la universitatea noastră. Le mulțumim și îi felicităm pentru întreaga activitate și suntem convinși că vor sprijini și în continuare Facultatea de Mine și Universitatea din Petroșani”, a declarat prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, rectorul Universiății din Petroșani.