A reușit ! Petroșeneanul Avram Iancu e primul român care a traversat înot Canalul Bristol

Home Stiri la zi A reușit ! Petroșeneanul Avram Iancu e primul român care a traversat înot Canalul Bristol
A reușit ! Petroșeneanul Avram Iancu e primul român care a traversat înot Canalul Bristol

În palmaresul polisportivului român Avram Iancu intră de astăzi o nouă performanță de talie mondială. Acesta este primul român care a reușit să parcurgă înot Canalul Bristol din Marea Britanie, parcurgând cei 28 de kilometri care leagă localitățile Glenthorne şi Porthcawl.

Performanța a fost realizată în data de 22 iulie 2022 și a fost omologată de observatorul britanic Martin Alan Grey din Wales. Astfel, sportivul Avram Iancu a devenit primul român care traversează celebrul canal Bristol, care unește Marea Britanie și Țara Galilor, un canal cu curenți marini deosebit de puternici.

Performanța este cu atât mai notabilă cu cât, după cum recunoaște chiar și apropiatul sportiv, în urmă cu doar câteva luni, se afla internat în Spital, la Petroșani, după o dublă entorsă care l-a ținut o bună bucată de vreme departe de activitățile sale sportive. ”În urmă cu două luni eram în spital, internat prin secția de primire urgențe iar astăzi am trecut înot din Anglia în Țara Galilor traversând Canalul Bristol. Odată cu această performanță sunt onorat să devin primul român care traversează celebrul canal care are curenți marini deosebit de puternici. Sunt de asemenea onorat să constat că această traversare a făcut ca inimile românilor din Țara Galilor și Anglia să rezoneze cu această acțiune românească. Mulțumesc tuturor pentru implicare și mai ales celor aproximativ 50 de români care m-au așteptat la final”, a declarat Avram Iancu.

Cursa sportivului român a fost urmărită de miii de români pe Internet, iar un grup inimos de români din Marea Britanie i-au fost alături la plecare și la sosire. Între aceștia s-a aflat și reprezentantul Ambasadei României în Marea Britanie, diplomatul Mihai Ioan dar și  Consulul Onorific al României în Țara Galilor, diplomatul Diana Stroia.

Felicitări, Avram Iancu pentru această nouă reușită !