Heliportul Spitalului de Urgență Petroșani a fost modernizat

Home Administrație Heliportul Spitalului de Urgență Petroșani a fost modernizat
Heliportul Spitalului de Urgență Petroșani a fost modernizat

Heliportul din Petroșani, aflat în perimetrul Spitalului de Urgență din Petroșani și care deservește unitatea medicală din Valea Jiului a fost modernizat. Investițiile au fost realizate din bugetul Spitalului de Urgență din Petroșani, care a alocat pentru modernizarea heliportului 300.000 de lei.

Reabilitarea acestui obiectiv era absolut necesară, după cum precizează directorul SUP, dr. Alin Vasilescu, în condițiile în care, în ultima perioadă, intervenția elicopterelor sanitare pentru transferul bolnavilor, în special copii, către clinici de specialitate din țară, a fost tot mai des solicitată. “Amenajarea heliportului, precum şi a întregii curţi a spitalului era absolut necesară. În ceea ce privește pista de aterizare a elicopterelor, aici au fost realizate lucrări la reamenajarea și asfaltarea suprafeței de aterizare, refacerea balizajelor și a zonelor adiacente dar și refacerea sistemului de colectare a apelor pluviale din zona heliportului. Odată cu realizarea acestei investiții, elicopterele sanitare pot ateriza acum inclusiv noaptea pe heliportul de la Petroșani, iar acesta poate primi chiar și elicoptere de dimensiuni mai mari”, a declarat dr. Alin Vasilescu, directorul SUP. 

Acesta precizează că în ultima perioadă, numărul intervențiilor de natură medicală pentru care a fost solicitat transportul aerian a fost în creștere, mai ales în ceea ce privește cazurile de pediatrie, în care a fost necesar transferul copiilor la Timișoara, pentru cazuri complicate ce nu puteau fi rezolvate la Spitalul din Petroșani, dar și pentru cazuri de pacienți cardiovasculari, pentru care se impunea, de asemenea, transferul de urgență la Timișoara, pentru efectuarea de operații de stentare etc. Directorul SUP, dr. Alin Vasilescu spune că, în medie, s-a ajuns și la una-două aterizări pe zi ale elicopterelor SMURD pe heliportul de la Petroșani.