Voluntarii Asociației Copii pentru Viitor au adus bucurie copiilor din Sulina

Home Stiri la zi Voluntarii Asociației Copii pentru Viitor au adus bucurie copiilor din Sulina
Voluntarii Asociației Copii pentru Viitor au adus bucurie copiilor din Sulina

Voluntarii Asociației ”Copii pentru viitor” au finalizat, zilele trecute, încă un capitol al proiectului de succes ”Prânzul comunitar”, prin intermediul căruia vin în sprijinul copiilor din comunitățile marginalizate sau izolate din țară. De data aceasta, caravana ”Prânzului comunitar” a poposit în Delta Dunării, la Sulina, acolo unde a adus momente de bucurie pentru zeci de copii din comunitatea locală.

Președintele Asociației ”Copii pentru Viitor”, Anca Iordănescu spune că echipa de voluntari pe care o conduce a ajuns la Sulina la invitația unei alte lupenence implicate în proiecte sociale, Anikò Emese Vanea, care activează în cadrul Asociației Descoperă Sulina. ”Au fost două zile cu multe activități educaționale și recreative, la care au participat 90 de copii din Sulina, dar și voluntari din Slobozia, din București și din Sulina. Activitățile social-educaționale și masa comunitară pregătită de voluntarii noștri au avut loc la sediul Tabere Sulina, un loc cu oameni minunați din frumoasa Deltă a Dunării”, spune Anca Iordănescu.

Dacă pentru copiii din comunitatea Sulinei, întâlnirea cu voluntarii Asociației ”Copii pentru viitor” a fost una cu momente de neuitat, nici voluntarii nu au rămas nerăsplătiți din experiența lor în Delta Dunării, pentru că au avut parte dincolo de interacțiunea cu copii și oameni deosebiți ai Sulinei și de o plimbare cu barca pe canalele din Deltă precum și de o masă pescărească originală, la invitația celor de la Asociațiile partenere ”Descoperă Sulina” și ”Sulina Altfel”.

La succesul acestui nou proiect al ”Prânzului comunitar” și-au adus contribuția Metropolitan Life, Curiera, Asociația ”Implicați în Comunitate Slobozia”, Asociația ”Descoperă Sulina”, Banca Pentru Alimente București, Agrisol, Direcția de Sport și Tineret Tulcea, Asociația ”Tabere Sulina”, Navrom, Bibanul Literat.

Activitățile social-educaționale din cadrul proiectului ”Prânzul comunitar” derulate de Asociația ”Copii pentru viitor” vor continua și în alte comunități locale din România.