Emilia Slavu și prof. Horațiu Hotea duc Valea Jiului în elita mondială Microsoft Office Specialist

Home Educație Emilia Slavu și prof. Horațiu Hotea duc Valea Jiului în elita mondială Microsoft Office Specialist
Emilia Slavu și prof. Horațiu Hotea duc Valea Jiului în elita mondială Microsoft Office Specialist

Absolventă a Colegiului Național ”Carmen Sylva” din Petroșani, Emilia Slavu și profesorul său de informatică, ing. Horațiu Hotea sunt prezenți în aceste zile în Statele Unite ale Americii, la Aneheim, în California, acolo unde se desfășoară Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist, cel mai important concurs de IT destinat elevilor din lume.

Peste 130 de campioni naționali din peste 40 de țări își dispută, în cadrul acestui concurs titlul de campion mondial în tehnologia informațiilor, cu toții fiind deja specialiști în operarea programelor Microsoft în țările lor de origine. După cum am mai informat, eleva Colegiului Național de Informatică ”Carmen Sylva” din Petroșani și-a câștigat dreptul de a reprezenta România în această competiție educațională internațională după ce și-a adjudecat fără drept de apel titlul național la secțiunea Microsoft Office Specialist Excel 2019, cu punctajul maxim de 1000 de puncte, realizat într-un timp record de 1035 de secunde, întrecând alți 9 dintre cei mai puternici competitori din domeniul informatic, reprezentanți ai unor instituții de învățământ liceal de elită din România.

Împreună cu Emilia Slavu, la ediția din acest an a Campionatului Mondial Microsoft Office Specialist, țara noastră este reprezentată de alți 2 tineri, care vor concura pe secțiunile de concurs: Word 2019  – Gabriel Stanciu de la Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” Ploiești și, respectiv PowerPoint 2019 – Ștefania Potop de la Liceul Simion Mehedinți, Vidra. Delegația României este formată, pe lângă cei trei elevi și de profesorii acestora, Horațiu Hotea, Adela Potop, Laurențiu Bunescu și Gabriela Ford.

Rezultatele finale ale acestei competiții vor fi cunoscute pe 27 iulie 2022. Până atunci, pentru Emilia Slavu, deja absolventă a studiilor liceale, a venit și o primă confirmare, odată cu admiterea sa la studiile de licență de la Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnice din Timișoara, acolo unde aceasta a ales să-și continue studiile academice.