Teatrul pentru copii MiniREACTOR din Cluj-Napoca, prezintă în luna august, trei spectacole la Palatul Cultural ”Minerul” din Lupeni

Home Cultură Teatrul pentru copii MiniREACTOR din Cluj-Napoca, prezintă în luna august, trei spectacole la Palatul Cultural ”Minerul” din Lupeni
Teatrul pentru copii MiniREACTOR din Cluj-Napoca, prezintă în luna august, trei spectacole la Palatul Cultural ”Minerul” din Lupeni

Palatul Cultural „Minerul” din Lupeni va fi în luna august, timp de trei zile, gazda Teatrului MiniREACTOR din Cluj-Napoca, care va fi prezent aici cu un program cultural pentru copii. Programul cuprinde două spectacole de teatru și un spectacol de magie, iar intrarea publicului va fi liberă, în limita locurilor disponibile.

Astfel, în ziua de 22 august de la ora 17, copiii și părinții lor se vor putea întâlni cu magicianul Florin Suciu și asistentul lui, iepurașul Bubu, în cadrul spectacolului Hocus Pocus. Florin Suciu este actor-păpușar. În 2017, Florin Suciu a ajuns în semifinala Românii au talent cu un număr spectaculos alături de iepurașul Octavian, unde a și revenit în 2021 pentru un nou show de magie alături de celebrul iepuraș. Florin Suciu a absolvit actoria la Facultatea de Teatru și Film de la UBB din Cluj.

În 23 august, de la ora 17, va avea loc reprezentația spectacolului O gheară de ajutor de Carla și Liana Precup, în regia Deliei Gavlițchi. Piesa pe care se bazează spectacolul a fost scrisă în timpul unui atelier pentru copii și părinți organizat de MiniREACTOR și spune povestea unei fetițe și a motanului ei curios și ronțăitor de teme.

În fine, în 24 august, tot de la ora 17, se va juca spectacolul Tărâmul de Mijloc de Ana Cucu-Popescu, regia Delia Gavlițchi, un spectacol care vorbește despre diversitate și respect reciproc spunându-ne povestea a două tărâmuri învecinate și a încercărilor lor de a trăi împreună.

MiniReactor este un teatru independent pentru copii din Cluj-Napoca. De la înființarea din 2014, MiniReactor a produs spectacole de teatru pentru copii, numeroase ateliere și alte evenimente dedicate, și a participat la festivaluri de profil din țară și din străinătate, consolidându-și poziția și câștigând un public tot mai numeros.

Evenimentele fac parte din Tabăra de teatru MiniREACTOR (Lupeni), realizată în parteneriat cu Tabăra Viața, Primăria Lupeni și Palatul Cultural „Minerul”, din cadul proiectului ABC intercultural. Reprezentația are loc în cadrul proiectului cultural „ABC. Intercultural”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.