Tur ciclist în Țara Hațegului, duminică 21 august 2022

Home Stiri la zi Tur ciclist în Țara Hațegului, duminică 21 august 2022
Tur ciclist în Țara Hațegului, duminică 21 august 2022

Pasionații de ciclism participă în acest final de săptămână la ”Turul Ciclist al Țării Hațegului”. Acesta va avea loc în zilele de 20 și 21 august 2022, în organizarea Asociației Județene de Ciclism, Clubului Sportiv Făerag, în parteneriat cu autoritățile publice locale din Hațeg și Hunedoara.

Președintele Asociației Județene de Ciclism, Ioan Omotă spune că ”Turul Ciclist al Țării Hațegului” constituie o noutat absolută în calendarul competițional al iubitorilor de ciclism din județul Hunedoara. ”Evenimentul este inclusiv ca etapă a campionatului național de ciclism (a treia din acest an) dar este o noutate absolută, o competiție care-i va purta pe cicliști printr-un ținut încărcat de istorie, cu două capitale antice și nenumărate cetăți și castele medievale. Proba de Contra timp Individual (CTI) va fi în apropiere de Sarmizegetusa Ulpia Traiana. Proba de Fond aduce și ea un circuit pe un traseu complex, cu cățărări pe dealurile din Țara Hațegului”, spune Ioan Omotă, președintele AJC.

”Turul Ciclist al Țării Hațegului” este o probă CTI cu o lungime de 5 km pe teren plat, cu carosabil excelent, dublat de o probă de fond cu o lungime de cirac 150 km pe asfalt și carosabil betonat. Ambele probe se vor desfășura pe un traseu cu zone extrem de pitorești, spectaculoase, traseul de fond fiind extrem de variat, care permite exprimarea egală atât a cățărătorilor cât și și a sprinterilor.

Pentru buna desfășurare a evenimentului, duminică, 21 august 2022, în intervalul orar 10:00 – 16:00, circulația autovehiculelor va fi restricționată în orașul Hațeg, pe următorul traseu: str. Bisericilor str. Mihai Eminescu str. Decebal str. Graniceri str. Suseni/DC 83-Nălațvad str. Râul Marestr. Horea str. Munții Retezat str. Bisericilor str. Libertății str. Traian str. Mihai Eminescu str. Cimitirului str. Hunedoarei str. Cimitirului str. Mihai Eminescu str. Bisericilor.

Tot duminică, 21 august 2022, în jurul orei 13,00 vor fi restricții de trafic pentru buna desfășurare a turului ciclist și în municipiul Hunedoara, după cum urmează: pe b-dul Decebal la intersecţia cu str. Rotarilor şi în Piaţa Eliberării – podul peste Cerna din zona Mendi – strada Elisabeta Mărgineanu (Centrul Vechi). Restricţiile se vor aplica în funcţie de momentul în care grupurile de ciclişti vor ajunge în zonele amintite. Pe lângă municipiul Hunedoara, traseul mai include şi o urcare spre Govăjdia prin Teliuc, urmată de revenire spre Teliuc dar cu deviere prin satul Cinciş şi revenire pe „drumul Silvaşului”.

De asemenea, în paralele cu ”Turul Ciclist al Țării Hațegului”, se va desfășura și evenimentul educativ-sportiv pentru copii “Noua Generație” ediția a II-a, în care copiii pasionați de ciclism sunt invitați la rândul lor la o cursă cu bicicleta, în Hațeg, spe următorul traseu: Parcul Copiilor str. Uzinei str. Libertății str. Traian str. Vasile Alecsandri str. Bisericilor.