Ore de lectură în cadrul atelierului de creație literară ”Șotron” la Biblioteca județeană ”Ovid Densușianu” din Deva

Home Educație Ore de lectură în cadrul atelierului de creație literară ”Șotron” la Biblioteca județeană ”Ovid Densușianu” din Deva
Ore de lectură în cadrul atelierului de creație literară ”Șotron” la Biblioteca județeană ”Ovid Densușianu” din Deva

Elevii clasei I-a de la Liceul Tehnologic Energetic ,,Dragomir Hurmuzescu” Deva conduşi de doamna profesoară Petronela Luncan au avut parte de o experiență pe cât de frumoasă, pe atât de utilă, în cadrul unui atelier de lectură pe care l-au desfășurat la Biblioteca județeană ”Ovid Densușianu” din Deva.

Aceștia au profitat de vremea bună şi de primitoarea curte interioară a bibliotecii şi au desfăşurat una dintre orele de lectură prevăzute în cadrul atelierului de literaţie al Atelierelor de Vară ,,Şotron” organizate de Asociaţia OvidiuRo.

Din cadrul ,,Galeriei personajelor de poveste”, cum se numeşte activitatea derulată cu micii pasionați de lectură, prima poveste citită şi explicată a fost ”Scufiţa Roşie”. Copiii au avut la îndemână basmul, un tablou 3D cu personajele şi o expoziţie de carte. Fiecare din ei a citit câte puţin din povestea mai sus-amintită şi li s-au explicat cuvintele necunoscute. În plus, aceștia s-au putut familiariza cu generosul spațiu educațional al Bibliotecii județene, care le-a fost prezentat chiar de către managerul instituției, Ioan Sebastian Bara. La final, micii cititori au promis că vor reveni la Bibliotecă cu plăcere, de fiecare dată.