Aur pentru elevul hunedorean Dragoş Iulian Coadă la Olimpiada Internaţională Ştiinţele Pământului

Home Educație Aur pentru elevul hunedorean Dragoş Iulian Coadă la Olimpiada Internaţională Ştiinţele Pământului
Aur pentru elevul hunedorean Dragoş Iulian Coadă la Olimpiada Internaţională Ştiinţele Pământului

Dragoș Iulian Coadă, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național ”Decebal” din Deva a reprezentat anul acesta România la etapa internațională a Olimpiadei de Științele Pământului, care a avut loc în perioada 24-30 august în Italia.

Pe 31 august, organizatorii au publicat și rezultatele acestui concurs, iar în dreptul reprezentantului României, Dragoș Iulian Coadă a fost consemnată o medalie de aur și locul 6 în lume, în clasamentul general, după punctajul obținut, acesta fiind încă un rezultat de excepţie care confirmă calitatea educației la apreciatul Colegiu Național ”Decebal” din Deva și, în general, în învățământul hunedorean unde cel puțin în acest an s-au consemnat rezultate remarcabile.

Olimpiada Ştiintele Pământului este o competiție școlară interdisciplinară, în care sunt testate cunoștințele de fizică, chimie, biologie, geografie ale concurenților şi se adresează elevilor din învăţământul liceal. Participarea la această olimpiadă este individuală, după o programă unică, indiferent de nivelul clasei. În cadrul etapei naționale, elevii au sustinut două probe: o probă teoretică și una practică, fiecare cu durata de 3 ore. În urma stabilirii clasamentului final al etapei naţionale a olimpiadei s-a selecționat lotul lărgit pentru olimpiada internaţională, care a fost format din primii 10 elevi.

Pentru Dragoş Iulian Coadă, rezultatul de la Olimpiada internațională Științele Pământului completează palmaresul său bogat de premii obținute deja la olimpiadele judeţene şi naţionale de chimie, biologie, fizică și geografie.

În drumul său către aceste performanță, elevul hunedorean este susținut de familie și îndrumat de profesorii săi: Luciana Nagy (profesor de Biologie), Cornelia Lucia Ilieș (profesor de Chimie), Septimiu Sorin Stănculescu (profesor de Fizică) și Ana Maria Vulcan (profesor de geografie).

Felicitări !