”Școala de vară” un proiect educațional pentru copiii din Simeria, derulat de Asociația ”Copii pentru Viitor„

Home Educație ”Școala de vară” un proiect educațional pentru copiii din Simeria, derulat de Asociația ”Copii pentru Viitor„
”Școala de vară” un proiect educațional pentru copiii din Simeria, derulat de Asociația ”Copii pentru Viitor„

Voluntarii Asociației ”Copii pentru viitor” nu au avut vacanță în această vară, pentru că faptele bune nu iau niciodată pauză.

Anca Iordănescu, președintele acestei asociații deosebit de implicate în susținerea copiilor, îndeosebi a celor care provin din medii sociale dezavantajate, spune că în vara acestui an, voluntarii de la Asociația ”Copii pentru Viitor” au derulat un program special de acest fel în județul Hunedoara, la Simeria.

”Am organizat în lunile precedente o școală de vară pentru copiii din medii dezavantajate din orașul Simeria, activitățiile fiind ținute la sediul Direcției de Asistență Socială Simeria, care a fost partenerul nostru în acest proiect. Copiii au beneficiat de cursuri gratuite de limba engleză, au participat la ateliere de creativitate, am avut și o serie de ieșiri în natură și, bineînțele, am organizat împreună și tradiționalul nostru prânz comunitar, în cadrul căruia toți participanții au beneficiat de o masă caldă”, spune Anca Iordănescu, președintele Asociației ”Copii pentru Viitor”.

Aceasta a mai precizat că, în plus, copiii participanți la acest proiect au primit, în perspectiva începerii noului an școlar, ghiozdane și rechizite.

Acest proiect a fost susținut de Curiera și DAS Simeria.

Din luna septembrie 2022, Scoala de Vară organizată de Asociația ”Copii pentru Viitor” se transformă într-un program de tip ”After School” (”Școală după școală”), în cadrul căruia copiii din comunitatea locală a orașului Simeria vor beneficia din partea voluntarilor asociației de sprijin în realizarea temelor.