Ecologizare pe Jieț de Ziua Națională a Muntelui

Home Stiri la zi Ecologizare pe Jieț de Ziua Națională a Muntelui
Ecologizare pe Jieț de Ziua Națională a Muntelui

Primăria orașului Petrila, împreună cu Consiliul Județean Hunedoara invită cetățenii orașului Petrila, dar și pe toți cei interesați, să participe, în calitate de voluntari, la acțiunea de ecologizare care va avea loc în data de 14 septembrie 2022, în Cheile Jiețului, de la intrarea în Chei, pe tot parcursul DN 7A până la limita cu județul Vâlcea.

Această acțiune desfășurată cu ocazia marcării Zilei Muntelui în România și este inițiată de Vasile Jurca, primarul orașului Petrila, cel care deține și calitatea de vicepreședinte al Comitetului de Masiv al Grupei de munți Parâng, demersul său fiind susținut și de Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara.

”Nu dorim doar să curățăm zona respectivă de PET-uri și alte deșeuri, ci și să transmitem un mesaj iubitorilor de munte, dar și localnicilor care se află în aceste zone foarte pitorești, de o frumusețe care atrage foarte mulți turiști. Mesajul nostru vrea să atragă atenția asupra faptului că aceste zone trebuie menținute curate pentru a ne putea bucura, de fiecare dată de natură. Încercăm să-i sensibilizăm pe turiști, astfel încât să înțeleagă că atunci când merg pe o potecă și găsesc astfel de deșeuri, chiar dacă ele sunt abandonate de persoane iresponsabile, să le adune și să le depoziteze în locurile special amenajate în acest scop. Așteptăm în număr cât mai mare petrilenii și pe toți cei care vor să se alăture demersurilui nostru, pentru că locurile pitorești sunt ale tuturor și trebuie îngrijite și păstrate de fiecare dintre noi”, a declarat Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

Întâlnirea participanților la acțiunea de ecologizare intitulată ”Împreună facem munții mai curați” va fi la intrarea în Cheile Jietului, miercuri, 14 septembrie 2022, începând cu ora 12:00. Activitatea va fi coordonată de viceprimarul orașului Petrila, Marius Heljiu.