Ziua Mondială a Turismului sărbătorită la Sarmizegetusa Regia

Home Educație Ziua Mondială a Turismului sărbătorită la Sarmizegetusa Regia
Ziua Mondială a Turismului sărbătorită la Sarmizegetusa Regia

Ziua Mondială a Turismului a fost întotdeauna o șansă de a ne reuni și de a sărbători realizările numeroase și variate ale acestui sector atât de important.

Aproape 150 de elevi care studiază turismul în școlile din județul Hunedoara au răspuns invitației DGAMPT Hunedoara de a sărbători această zi specială în Cetatea Dacică Sarmizegetusa Regia.

Au participat elevi de la: Liceul Teoretic Avram Iancu – Brad, Liceul Tehnologic Crișan – Crișcior, Liceul Tehnologic Agricol – Geoagiu, Liceul Teoretic I. C. Brătianu – Hațeg, Liceul Prof. Bora Tit Liviu – Baru, și tinerii voluntarii ai Sarmizegetusei, care învață la Liceul Teoretic Aurel Vlaicu – Orăștie. Cu toții au declarat că a fost o experiență minunată, pe care atât ei, cât și profesorii lor coordonatori (care i-au și însoțit) doresc să o repete cât de curând!

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Hunedoara și DGAMPT Hunedoara, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara.

La nivel mondial, tema aleasă pentru anul 2022 este legată de „regândirea turismului”, astfel că elevii au lăsat deoparte cu bucurie confortul claselor de curs pentru a cunoaște istoria prin intermediul unei lecții deschise și pentru a învăța tainele ghidajului.