Debut festiv la Universitatea din Petroșani în noul an universitar

Home Educație Debut festiv la Universitatea din Petroșani în noul an universitar
Debut festiv la Universitatea din Petroșani în noul an universitar

Universitatea din Petroșani își deschide porțile luni, 2 octombrie 2022, pentru noul an universitar 2022-2023. Festivitatea de deschidere a anului universitar va avea loc, în această zi, începând cu ora 10,00 în Aula Magna a Universității.

La eveniment sunt așteptați să participe, alături de studenți și cadrele universitare de la cele trei Facultăți din componența Universității din Petroșani, invitați din rândul oficialităților locale și județene, ai mediului de afaceri și societății civile din Valea Jiului și județul Hunedoara.

Rectorul Universității din Petroșani, prof.univ.dr.ing. Radu Sorin spune că noul an universitar debutează la Petroșani sub cele mai bune auspicii. ”Am reușit să ocupăm integral locurile bugetate pentru toate formele de învățământ superior pe care le organizăm, dar și o bună parte a locurilor disponibile cu taxă. Avem asigurate toate condițiile necesare pentru a putea începe activitățile didactice în sistem fizic, în sălile de clasă și în laboratoare, unde studenții noștri vor interacționa în mod direct cu cadrele didactice. Am reușit să finalizăm principalele lucrări de investiții la clădirile din campusul universitar și să organizăm în mod corespunzător cazarea studenților care vin din afara Văii Jiului în cămine. Din acest an universitar vom relua și o serie de alte activități școlare și extrașcolare care constituie puncte de atracție pentru studenții noștri. Le doresc mult succes tuturor studenților noștri în noul an universitar 2022-2023!”, a declarat prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, rectorul Universității din Petroșani.

Universitatea din Petroșani are o lungă și frumoasă tradiție, fiind continuatoarea „Școalei de Ponți și Șosele, Mine și Arhitectură” care a funcționat în București din anul 1864, iar din anul 1948 la Petroșani pentru început sub numele de Institutul Cărbunelui. După anul 1990, prin diversificarea domeniilor și specializărilor universitare, Institutul de Mine din Petroșani a devenit Universitatea Tehnică (1991) iar mai apoi Universitatea din Petroșani (1995).

Din anul 1948 și până astăzi, la Universitatea din Petroșani au absolvit peste 40.000 de ingineri, subingineri, economiști, sociologi, matematicieni sau institutori. Aici se pregătesc peste 3200 de studenți, masteranzi și doctoranzi, cu sprijinul unui colectiv de peste 140 de cadre didactice. Pregătirea solidă dobândită a absolvenților le-a oferit posibilitatea să se adapteze și să se integreze rapid la condițiile și metodele de lucru din alte țări cum ar fi SUA, Canada, Germania, Franța, Italia, Spania, Israel dar și de pe alte continente ca America de Sud, Africa sau Asia. Pretutindeni, absolvenții formați la Universitatea din Petroșani sunt cotați printre profesioniștii buni ai ramurilor în care activează.

În anul 2021, Universitatea din Petroșani a fost evaluată instituțional de Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior și a obținut calificativul „UNIVERSITATE CU GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT”.