Peste 350 de locuri de muncă pentru tineri, în oferta Bursei Locurilor de Muncă pentru Absolvenți de la Petroșani

Home Economie Peste 350 de locuri de muncă pentru tineri, în oferta Bursei Locurilor de Muncă pentru Absolvenți de la Petroșani
Peste 350 de locuri de muncă pentru tineri, în oferta Bursei Locurilor de Muncă pentru Absolvenți de la Petroșani

Nu mai puțin de 352 de locuri de muncă pentru tineri oferite de 63 de agenți economici, sunt oferite în județul Hunedoara prin Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți, care va avea loc vineri, 14 octombrie 2022, la Petroșani.

Potrivit reprezentanților AJOFM Hunedoara, numărul acestora ar putea să crească până la deschiderea evenimentului, pe măsură ce și alți agenți economici își vor anunța participarea la acest eveniment care se va desfășura la Biblioteca Universității din Petroșani, în 14 octombrie, între orele 9,00-13,00. Tot aici sunt așteptați elevii și studenții, care au terminat școala și care își caută acum un job, dar și cei care încă sunt la studii, dar vor să-și asigure și o sursă de venit precum și oameni din alte categorii sociale, aflați în căutarea unui loc de muncă.

Directorul executiv al AJOFM Hunedoara, Georgeta Tomuța spune că au fost contactate 78 de firme care și-au exprimat intenția de a face angajări din rândul tinerilor, cei mai mulți dintre aceștia răspunzând invitației primite.

AJOFM Hunedoara lansează invitația, în primul rând tinerilor aflați în căutarea unui loc de muncă, dar și tuturor celor care au nevoie de un loc de muncă să participe la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți de la Petroșani, un eveniment menit să-i pună față în față pe angajatori, cu cei aflați în coutarea unui job. „Fiind vorba despre o Burlă a Locurilor de Muncă pentru Absolvenți, principalii vizați sunt, desigur, tinerii absolvenți de studii medii și universitare. Noi avem în evidențele noastre circa 150 de absolvenți din Valea Jiului, înregistrați la AJOFM ca absolvenți indemnizați, doar că evenimentul de la Petroșani se adresează tuturor absolvenților precum și celor care sunt acum studenți în ultimul an de facultate ori de liceu, mai ales că suntem într-un parteneriat cu Universitatea din Petroșani și cu Inspectoratul Școlar Județean, în organizarea acestui eveniment”, a declarat Georgeta Tomuța, dirtector executiv al AJOFM Hunedoara.

Obiectivul principal al acestui eveniment îl constituie creşterea gradului de ocupare pentru absolvenţi, nefiind excluse alte categorii de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, prin întâlnirea directă a cererii cu oferta de locuri de muncă, în condiţiile unei concurenţe loiale şi transparente, care să permită realizarea unui echilibru între acestea, în timpul cel mai scurt.

Reprezentanții AJOFM Hunedoare reamintesc că angajatorii pot beneficia de subvenţii, conform prevederilor Legii nr. 76/2002, dacă oferă absolvenţilor oportunitatea de a ocupa locurile de muncă pe care le au disponibile. În egală măsură, absolvenţii înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă pot beneficia, la rândul lor, de prime de inserție, urmare a angajării cu normă întreagă, pe o perioadă mai mare de 12 luni.