Peste 100 de tineri din Petroșani au participat la cursurile privind participarea publică

Home Educație Peste 100 de tineri din Petroșani au participat la cursurile privind participarea publică
Peste 100 de tineri din Petroșani au participat la cursurile privind participarea publică

Training-urile desfășurate în cadrul proiectului “Petroșani – Capitala Participării Tinerilor în Valea Jiului” au fost finalizate.

În cadrul acestor activități, un număr de 115 elevi din municipiul Petroșani, de la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Colegiul Naţional de Informatică ”Carmen Sylva” și Colegiului Economic ”Hermes” au învățat ce înseamnă participarea publică și care sunt instrumentele acesteia.

Tinerii au discutat cu oameni care dețin expertiză în domeniul participării publice și au manifestat o dorință foarte mare de fi mai aproape de administrația publică locală a Municipiului Petroșani.

Coordonatorul proiectului, Nicu Tașcă, arată că o mare parte dintre participanți, în special elevi ai claselor a XII-a, au solicitat conceperea și derularea mai multor proiecte de acest gen, inclusiv unele în care să se pună și mai mult accentul pe o abordare critică a lucrurilor care se întâmplă în comunitate.

Proiectul “Petroșani – Capitala Participării Tinerilor în Valea Jiului”este implementat de Asociația Academia pentru Democrație, Comunitate și Mediu, în parteneriat cu Primăria Municipiului Petroșani.

Proiectul are ca obiective apropierea tinerilor din Municipiul Petroșani de comunitatea locală, creșterea competențelor tinerilor, precum și creșterea ratei de angajare a acestora după finalizarea studiilor.