Regal de șah în stațiunea hunedoreană Geoagiu-Băi

Home Stiri la zi Regal de șah în stațiunea hunedoreană Geoagiu-Băi
Regal de șah în stațiunea hunedoreană Geoagiu-Băi

Județul Hunedoara este începând de duminică, 16 octombrie 2022, gazda celei de-a IV-a etape a circuitului GRAND PRIX Romania la șah, un eveniment care se bucură de o participare de top.

Între 16 și 23 octombrie, la Geoagiu Băi, se desfășoară turneul principal de șah la care participă aproape 40 de mari maeștri și maeștri internaționali din 11 țări ale lumii (India, Azerbaidjan, Israel, Germania, Italia, Lituania, Bulgaria, Grecia, Ucraina, Moldova și România) cu ELO >2200, plus deținători de vouchere primite din partea Federației Române de Șah sau wildcards oferite de către organizatori. Turneul cu omologare FIDE și FRSah se joacă în sistem elvețian, a 9 runde. Fondul total de premiere este de 90.000 de lei.

Între 20-23 octombrie, tot la Geoagiu-Băi, se desfășoară turneul secundar HUNEDOARA OPEN pentru jucători români legitimați și străini cu FIDE ID și cu ELO <2200. Se va juca în sistem elvețian, a 6 runde. Fondul de premiere este de 15.000 de lei. La acest turneu vor participa 61 de competitori din România, Serbia și Canada.

La deschiderea oficială a evenimentului, alături de oficialii Federației Române de Șah, a participat din partea Consiliului Județean Hunedoara vicepreședintele Ion Bădin, iar din partea gazdelor, a fost prezent primarul orașului Geoagiu, Vasile Cărăguț.

”Este o onoare pentru județul Hunedoara să fie gazda unui turneu de asemenea anvergură și este o onoare pentru Consiliul Județean Hunedoara să participe în calitate de co-organizator al acestui eveniment. Îi mulțumesc președintelui Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, pentru că a înțeles importanța unui astfel de turneu pentru județul Hunedoara și a inițiat proiectul prin care instituția s-a implicat activ în organizarea acestui eveniment. Le mulțumesc colegilor consilieri județeni pentru susținere și îi mulțumesc președintelui Federației Române de Șah, Vlad Ardeleanu, pentru că a ales județul Hunedoara ca și gazdă a acestei etape de circuit. Succes tuturor competitorilor!”, a declarat Ion Bădin, vicepreședinte al CJH, cel care a inițiat acest proiect sportiv de anvergură care se desfășoară în județul nostru.