Ștafeta Veteranilor ”Invictus” ajunge la Petroșani

Home Stiri la zi Ștafeta Veteranilor ”Invictus” ajunge la Petroșani
Ștafeta Veteranilor ”Invictus” ajunge la Petroșani

Ştafeta Veteranilor, un inedit eveniment sportiv care urmăreşte să atragă atenţia societăţii civile asupra respectului care li se cuvine veteranilor Armatei României, va ajunge anul acesta și în Valea Jiului, la Petroșani. Alergătorii de pe ”Traseul Albastru” sunt așteptați marți, 18 octombrie 2022 la Petroșani, unde vor ajunge în jurul orei 8 și 10 minute, venind dinspre Defileul Jiului.

Ștafeta Veteranilor, aflată la cea de-a 9-a ediție, a pornit din București în 5 octombrie, punctul terminus fiind localitatea Carei, în 25 octombrie, după ce va străbate un traseu prin mai multe localități din țară. Scopul acesteia este de a arăta respect pentru veterani și de a strânge fonduri pentru a-i trimite pe militarii români, răniți în teatrele de operațiuni, la Jocurile Invictus.

Traseele din acest an însumează peste 3.300 de kilometri, iar participanţii sunt civili şi militari deopotrivă, sportivi de performanţă sau amatori şi chiar militari răniţi participanţi la Jocurile Invictus. Toate cele trei trasee reunite la Carei vor întregi drapelul tricolor, reevocând astfel momentul din 25 octombrie 1944 şi cinstind eroii şi veteranii României care s-au jertfit.

Membrii Ștafetei Veteranilor care vor ajunge la Petroșani vor depune o coroana de flori la Monumentul Minerului din Parcul Central Carol Schreter, acolo unde toți cei care vor dori să-i cunoască și să-i aplaude o vor putea face.