Seară folk de excepție la Lupeni, cu ”cântece pentru prieteni” In Memoriam Tatiana Stepa

Home Cultură Seară folk de excepție la Lupeni, cu ”cântece pentru prieteni” In Memoriam Tatiana Stepa
Seară folk de excepție la Lupeni, cu ”cântece pentru prieteni” In Memoriam Tatiana Stepa

E greu de descris în general atmosfera unui spectacol de muzică folk, cu atât mai mult a unuia dedicat memoriei celei care a fost îndrăgita artistă Tatiana Stepa, una dintre cele mai frumoase și mai sensibile voci ale folkului românesc.

Festivalul pe care Asociația culturală ”Tatiana Stepa” condusă de fiul acesteia, la fel de îndrăgitul artist al acestui gen muzical, Cătălin Stepa, îl organizează la Lupeni sub genericul ”Cântec pentru prieteni” a ajuns anul acesta la cea de-a XII-a ediție. Una găzduită în probabil cea mai iubită scenă de spectacole a Tatianei, scena Palatului Cultural ”Minerul” din Lupeni, organizată de asemenea cu sprijinul Primăriei și Consiliului local al municipiului Lupeni, care și-a asumat încă din 2016 să aducă acest festival acasă, la Lupeni, locul în care cu siguranță Tatiana și-ar fi dorit să se întâmple și în care Cătălin Stepa și-a dorit atât de mult să-l ofere puzderiei de prieteni ai familiei sale și, în general, ai folkului. Mai mult, în 2017, grație unei inițiative a edilului lupenean, Tatiana Stepa a fost declarată ”Cetățean de onoare al municipiului Lupeni”.

De altfel, ei, prietenii Tatiantei Stepa, prietenii lui Cătălin Stepa și prietenii folkului au fost cei care și la această ediție au umplut sala Palatului Cultural din Lupeni, pentru a-și aminti cu drag și dor de Tatiana, dar și pentru a se bucura de un regal de muzică folk pus în scenă anul acesta de Cătălin Stepa și invitații săi, artiștii Mircea Rusu, Eugen Mihaescu, Claudia Șerdan, Ovidiu Mihăilescu, Luminița Donisă și Aurelian Epuraș.

”A fost grozav, a fost ce ne trebuia. Mulțumiri tuturor! În primul rând celor care au venit de prin toate colțurile țării, începând de la Lupeni, Vulcan, Petroșani, Petrila, Cluj-Napoca, Bistrița, Bistrița, Beclean, Timișoara, Alba Iulia, Hunedoara…. și alte locuri. Mulțumiri domnului primar Lucian Resmeriță și echipei din Primăria Lupeni pentru faptul ca și-au „asumat” în totalitate acest eveniment și mulțumesc artiștilor care au răspuns la invitația de a fi alături de noi la ”Cântecul pentru prieteni” din acest an. Să ne (re)vedem sănătoși!” a spus Cătălin Stepa.

În sala Palatului Cultural din Lupeni, publicul a rezonat excepțional la reascultarea unora dintre piesele de suflet cărora Tatiana Stepa le-a dat viață, bucurându-se să o asculte și să o vadă, chiar și prin intermediul tehnologiei, așa cum s-au bucurat să reasculte unele din piesele sale în variantă piano-folk, în interpretarea lui Cătălin Stepa acompaniat la pian de Aurelian Epuraș. La fel de bine primite au fost și recitalurile invitaților, care au adus la Lupeni piesele cele mai frumoase din repertoriul propriu, piese de top ale folkului.

Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță spune că însăși existența acestui festival de muzică folk la Lupeni are menirea de a ne reaminti mereu de faptul că folkul a avut întotdeauna aici artiști remarcabili și un public de excepție. Iar în aceleași coordonate s-a înscris și ediția din acest an, a XII-a a Festivalului de folk ”Cântec pentru prieteni” – In Memoriam Tatiana Stepa.