Voluntarii din Valea Jiului au predat la Deva, ”Ștafeta Invictus”

Home Stiri la zi Voluntarii din Valea Jiului au predat la Deva, ”Ștafeta Invictus”
Voluntarii din Valea Jiului au predat la Deva, ”Ștafeta Invictus”

Ștafeta Veteranilor – INVICTUS” de pe traseul albastru a ajuns aseară în municipiul Deva, aceasta fiind adusă de sportivii voluntari din Valea Jiului: Nellson Lungu, Robert Negoiu, Paul Daniela Elena, Cristian Țopescu, Vasile Ivănescu, Sanda Cioară, care au preluat-o, la rândul lor, de la cei din Caransebeș.

De la Deva , alergătorii care vor duce ștafeta la Lugoj sunt: Cosmina Goia, Mihaela Oprișoni, Voichița Covaciu, Marius Dragomir, Ovidiu Mocanu, Adrian Mitican, Timar Tiberiu, Cosmin Vulcan, Liviu Curca, Cristian Curtean, Octavian Cordunean, Vasile Bocșa și Dorela Murărașu.

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, împreună cu cei doi subprefecți ai județului, Lorincz Szell și Gheorghe Bogdan Urdea, au participat la momentul de predare a ștafetei la „Monumentul Eroilor” din Cimitirul Eroilor din municipiul Deva și i-a felicitat pe alergători pentru această inițiativă deosebită. „Purtarea acestui simbol al recunoștinței are menirea de a cultiva curajul și spiritul de sacrificiu pe care veteranii de război, Eroii neamului românesc, le-au transpus în dragostea nemărginită pentru națiunea română, luptând cu devotament pentru a apăra idealurile noastre comune și integritatea țării. Sacrificiul înfăptuit de militarii români în teatrele de operații este simbolul suprem al patriotismului. Cinste Eroilor noștri de ieri și de astăzi!”, a declarat prefectul județului Hunedoara.

Ștafeta Veteranilor Invictus este un eveniment premergător Zilei Armatei României, care a debutat în data de 5 octombrie în capitala țării, iar purtarea ștafetei este reprezentată de una dintre culorile Drapelului Național, pe cele trei trasee (albastru, galben și roșu). Traseele însumează peste 3300 de kilometri, scopul fiind acela de a sensibiliza societatea civilă asupra recunoștinței cuvenite Eroilor români, camarazilor răniți în acțiunile militare sau căzuți în luptele pentru apărarea țării.