La Lupeni încep lucrările de modernizare a iluminatului public

Home Administrație La Lupeni încep lucrările de modernizare a iluminatului public
La Lupeni încep lucrările de modernizare a iluminatului public

Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță informează că astăzi a fost semnat ordinul d începere al lucrărilor pentru investițiile care vizează modernizarea iluminatului public de pe raza localității.

Proiectul presupune înlocuirea vechilor lămpi de iluminat cu altele noi, de tip led, mult mai eficiente din punct de vedere tehnic și mult mai economice. Cu toate că acest proiect a fost gândit înainte de izbucnirea crizei energetice, în dorința administrației locale de la Lupeni de a eficientiza sistemul de iluminat stradal prin accesarea de fonduri europene disponibile în acest scop, acesta va asigura și o eficientizare a costurilor, prin scăderea consumului de energie, în condițiile creșterii accentuate a facturilor la energie.

Nu mai puțin de 442 de aparate de iluminat cu leduri vor fi montate în municipiul Lupeni în cadrul acestui proiect, fiind vizate mai multe zone ale localității, după cum urmează: strada Straja, strada  Bărbăteni, strada Revoluției, strada Vâscozei, strada Gorunului,  strada Al. Lăpușneanu, strada Spiru Haret, strada Plopilor, strada Plopilor (în spatele blocurilor), strada Trandafirilor, strada Trandafirilor (în spatele blocurilor), strada Crinilor, strada Tineretului, strada Tineretului Principala, strada Viitorului, strada Castanilor, strada  Orhideelor, strada Narciselor, strada Parângului, strada Liliacului, strada Zorilor, strada Bucura, strada Policlinicii și toată zona DN 66A.

Primarul Lucian Resmeriță precizează că, pentru realizarea investiției, pe lângă montarea apartelor de iluminat de tip LED, din punct de vedere al instalațiilor electrice de utilizare se vor realiza următoarele lucrări de bază:

  • Deconectarea aparatului de iluminat existent de la retea;
  • Demontarea aparatelor de iluminat existente;
  • Montarea de console;
  • Montarea aparatelor de iluminat tip LED;
  • Conectarea aparatelor de iluminat nou montate;
  • Lucrări de implementare a unui sistem de telegestiune în corpurile de iluminat de tip AIL-5, AIL-6;
  • Lucrări de implementare a unui sistem de telegestiune în 5 puncte de aprindere.

Valoarea contractului de lucrări este de: 995.303,18 lei (cu TVA inclus).

”Continuăm dezvoltarea municipiului Lupeni cu fonduri europene. Acest nou proiect va aduce o îmbunătățire a calității sistemului de iluminat public stradal, cu implicații directe în costurile pe care le implică facturile la energie în actualele condiții, dar și cu o creștere a gradului de siguranță publică pe timp de noapte pentru cetățenii municipiului Lupeni. În plus, Primăria municipiului Lupeni a aplicat și pe un alt program de finanțare, la Administrația Fondului pentru Mediu, care are ca obiectiv extinderea și modernizarea iluminatului public, pentru că ne dorim să utilizăm toate resursele financiare pe care le putem atrage pe acest tip de investiții, pentru a avea în municipiul Lupeni un iluminat stradal modern, eficient și sigur”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.