Bazinul de înot de la Vulcan, parte din oferta turistică a orașului și bază de antrenament pentru viitori campioni la natație

Home Administrație Bazinul de înot de la Vulcan, parte din oferta turistică a orașului și bază de antrenament pentru viitori campioni la natație
Bazinul de înot de la Vulcan, parte din oferta turistică a orașului și bază de antrenament pentru viitori campioni la natație

Începând de vineri, 21 octombrie 2022, la Vulcan și-a deschis oficial porțile cel de-al treilea Bazin didactic pentru înot  din Valea Jiului. Momentul a fost marcat, în fața unei asistențe numeroase, de administrația publică locală a municipiului Vulcan, în prezența unor invitați din rândul cărora nu au lipsit, desigur, consilieri locali, reprezentanți ai Primăriei, directorii unităților de învățământ din municipiu, profesorii de sport, dar și oaspeți de seamă precum Dan Ardelean (arbitru de natație și membru al conducerii Federației României de Natație), Cristian Resmeriță (senator de Valea Jiului) sau Avram Iancu (sportivul pasionat de natație, care a doborât mai multe recorduri naționale și internaționale la înot) ș.a.

Așa cum a ținut să reamintească celor prezenți la festivitatea de inaugurare a Bazinului de înot de la Vulcan, primarul Cristian Merișanu, demersurile pentru realizarea acestuia au început cu mulți ani în urmă, de către regretatul primar Gheorghe Ile. Consilieri din mai multe legislaturi și-au dat acordul pentru realizarea acestui obiectiv și, mai ales, pentru asigurarea cofinanțării necesare, iar pentru echipa administrației locale au fost necesare seturi întregi de documentații, studii și aprobări solicitate de finanțatorul principal: Compania Națională de Investiții. Toate aceste etape au fost trecute cu bine, iar în urma unor investiții semnificative care se cifrează la aproape 100 de miliarde de lei vechi, municipiul Vulcan are un Bazin pentru înot, așa cum și-au dorit foarte mulți dintre cetățeni. ”Trăim astăzi un moment al mândriei de a fi dus la bun sfârșit un proiect greu, dar deosebit pentru comunitatea noastră. Este un moment al mulțumirilor pe care se cuvine să le transmitem tuturor celor care și-au adus aportul la realizarea acestui obiectiv, de la fostul nostru primar Gheorghe Ile, la consilierii din legislatura trecută și cei de acum, la funcționarii din Primărie, până la senatorul Cristian Resmeriță, care ne-a sprijinit și ne sprijină și toți cei care au pus umărul pentru ca Vulcanul să aibă un astfel de obiectiv. Noul Bazin de înot de la Vulcan va face parte din oferta turistică a stațiunii Vulcan, dar în primul rând este locul unde copiii vor putea să învețe să înoate și unde credem noi vor porni în competițiile sportive de natație, viitori sportivi valoroși. Vă invit cu drag să aduceți copiii la Bazin, să veniți și să utilizați acest obiectiv care este un izvor de sănătate”, a spus primarul Cristian Merișanu.

Printre primii clienți ai acestui bazin de înot se va regăsi și senatorul Cristian Resmeriță, care-și dorește să vină aici împreună cu cei doi copii ai săi. ”Pe mine mă bucură orice investiție publică finalizată cu succes în Valea Jiului și în județul Hunedoara. Această investiție mă bucură și mai mult pentru că, înainte de a fi om politic, nu uit că sunt profesor titular la o școală din municipiul Vulcan. Apoi, eu locuiesc la Lupeni și vreau să fiu unul dintre utilizatorii acestui bazin, unde voi veni împreună cu copiii mei, așa cum le recomand tuturor părinților să o facă. Vă felicită pentru această realizare și sunt convins că ea își va dovedi din plin utilitatea și necesitatea”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță.

Dincolo de oportunitatea pe care existența acestui bazin de înot o oferă tuturor celor care vor să-și tonifice organismul, se deschide aici și oportunitatea practicării sporturilor de natație, inclusiv la nivel competițional. În acest scop, CSM ”Mihai Viteazu” Vulcan a început deja demersurile pentru înființarea unei secții de natație, iar sub bagheta coordonatorului activităților de natație de la Bazinul de Înot din Vulcan, antrenorul Alin Kontos, câteva zeci de copii deja au început pregătirile pentru a deveni înotători profesioniști, iar Federația Română pentru Natație este pregătită să-i primească cu brațele deschise pe sportivii din Vulcan în competițiile naționale de acest fel organizate sub egida acesteia, așa cum a dat asigurări chiar unul dintre membri staff-ului FRN, Dan Ardelean.

Tinerii sunt încurajați să îmbrățișeze acest sport și de către probabil cel mai cunoscut înotător român al ultimilor ani, Avram Iancu. ”Înotul este un sport minunat și un izvor de sănătate. În Valea Jiului avem deja trei bazine de înot și vom avea, nu peste mult timp, încă unul, la Lupeni. Nu mai avem nici un motiv să spunem că nu avem unde învăța și practica acest sport. Eu sunt convins că de pe fiecare stradă din Vulcan poate porni un viitor campion la natație. Vă felicit și vă mulțumesc pentru că ați făcut posibil și la Vulcan un astfel de bazin pentru cei care vor să înoate, atât de plăcere, cât mai ales pentru a realiza performanță. Succes, tuturor!”, a spus sportivul Avram Iancu.

Cei prezenți la deschiderea Bazinului didactic de înot de la Vulcan s-au bucurat și de câteva exerciții demonstrative ale copiilor coordonați de antrenorii de aici, iar pentru cei care și-au propus la rândul lor, să dea câteva ture de bazin, acest lucru este acum la îndemâna tuturor. Noul bazin de înot de la Vulcan va fi deschis în fiecare zi, iar o ședință de 90 de minute costă doar 9 lei.