Hartă cu coduri QR pentru promovarea obiectivelor turistice din orașul Uricani

Home Reportaj Hartă cu coduri QR pentru promovarea obiectivelor turistice din orașul Uricani
Hartă cu coduri QR pentru promovarea obiectivelor turistice din orașul Uricani

În contextul declarării orașului Uricani drept stațiune turistică de interes local, autoritățile publice locale au demarat, prin intermediul Centrului de Informații și Promovare Turistică din localitate (CNIPT Uricani) o campanie de popularizare a obiectivelor de interes turistic de pe raza localității.

În cadrul acestui tip de acțiuni se numără și realizarea unei hărți a stațiunii turistice Uricani, pe care sunt evidențiate principalele obiective turistice și cele mai frumoase trasee configurate în arealul acestei localități. Un prin panou informativ cuprinzând această hartă a fost amplasat în zona punctului de belvedere cunoscut sub numele de ”La Masa Tăcerii”, situat pe marginea DN 66A, la ieșirea din  zona centrală a orașului spre Valea de Brazi.

Pe această hartă turistică pot fi găsite cele mai importante trasee turistice, poteci tematice, rute culturale, zonele de escaladă și speologie, locațiile de cazare, parcul de aventură, dar și lacurile, școala de scuba, zonele de pescuit, cheile, cascadele ș.a.m.d., toate acestea fiind obiective de interes turistic, atât pentru localnici cât și pentru cei care vizitează stațiunea.

Mai mult, după cum explică primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu, la baza hărții se află mai multe coduri QR cu trimitere spre cele mai importante portaluri și site-uri de turism ale Stațiunii turistice Uricani, dar și spre rutele cultural turistice realizate de Primăria Uricani pentru Depresiunea Petroșani – Valea Jiurilor.

”Grație unei foarte bune colaborări cu colegii de la CNIPT Uricani, am reușit să configurăm și să amenajăm corespunzător o serie de trasee turistice deosebit de frumoase pe raza orașului Uricani, am reușit să brevetăm și o serie de trasee turistice care pornesc din orașul Uricani dar parcurg întreaga Vale a Jiului, așa cum am reușit să facem pași semnificativi în promovarea acestor obiective turistice. Un pas în această direcție este și realizarea acestei hărți interactive cu coduri QR, prin intermediul căreia turiștii pot urmări așezarea în spațiu a obiectivelor de interes turistic din orașul Uricani și a traseelor turistice, dar pot afla și mai multe informații despre acestea și pot vedea fotografii sugestive. Îl felicit pe Sorin Inel și echipa care a lucrat la realizarea acestui proiect”, a declarat Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani.

Orașul Uricani este unul în care oferta turistică urbană, dar mai ales cea rurală și montană este deosebit de bogată și de variată, iar autoritățile locale din această localitate își pun mari speranțe în dezvoltarea sectorului de turism, care poate deveni una din principalele surse de dezvoltare pentru anii următori.