Peste 1000 de burse pentru elevii din clasele de învățământ preuniversitar de la Petroșani

Home Administrație Peste 1000 de burse pentru elevii din clasele de învățământ preuniversitar de la Petroșani
Peste 1000 de burse pentru elevii din clasele de învățământ preuniversitar de la Petroșani

Nu mai puțin de 1.311 burse vor fi acordate, în anul școlar 2022-2023 în municipiul Petroșani, în urma validării propunerilor venite din partea unităților de învățământ din Petroșani, aprobate de către Consiliile de administrație și Inspectoratul Școlar al Județului Hunedoara. Potrivit legii, aceste burse vor fi achitate prin intermediul administrației publice locale, fondurile fiind asigurate de la bugetul de stat.

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi a anunțat că elevii cu rezultate bune la învățătură primesc burse școlare de până la 500 de lei, cuantumul acestora fiind aprobat de Consiliul Local Petroșani în conformitate cu prevederile legale. Astfel, în acest an, la Petroșani sunt 17 burse de performanță în valoare de 500 de lei, 538 de burse de merit cu o valoare lunară de 200 de lei, 184 de burse de studiu – de 150 de lei fiecare, precum și 572 de burse de ajutor social cu o valoare unitară de 200 de lei/lună.

Și în Consiliul județean Hunedoara au fost aprobate alte 289 de burse de ajutor social/ burse medicale pentru elevii care frecventează cursurile unităților de învățământ special. De data aceasta, după cum informează președintele CJH, Laurențiu Nistor, aceste burse sunt finanțate din bugetul Consiliului Județean Hunedoara. Astfel, cuantumul burselor va fi de 400 lei elev/lună pentru elevii înscriși la Centrul de Pedagogie Curativă Simeria, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Rudolf Steiner” Hunedoara, Liceul Tehnic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” Deva și Școala Gimnazială „I. G. Duca” Petroșani.