Prof. Malvine Socaci, între vorbitorii invitați la Conferința social-democraților europeni privind noua paradigmă energetică

Home Administrație Prof. Malvine Socaci, între vorbitorii invitați la Conferința social-democraților europeni privind noua paradigmă energetică
Prof. Malvine Socaci, între vorbitorii invitați la Conferința social-democraților europeni privind noua paradigmă energetică

La Baia Mare a avut loc, la finalul săptămânii trecute (4-5 noiembrie 2022) o conferință tematică, organizată sub egida Grupului S&D Alliance din Parlamentul European, evenimentul fiind organizat de europarlamentarul român Carmen Avram și președintele PSD Maramureș, deputatul Gabriel Zetea.

Pe agenda dezbaterilor au figurat teme de maximă actualitate precum ”Gestionarea responsabilă a fondului forestier” și, respectiv ”Provocări și soluții pentru autoritățile locale, în contextul unei noi paradigme energetice” adoptate la nivel european. Pe acest al doilea panel al discuțiilor, între vorbitorii invitați să conferențieze în cadrul evenimentului s-a numărat și prof. Malvine Socaci, viceprimarul municipiului Vulcan.

Invitația lansată, în acest sens, acesteia vine în contextul rolului pe care aceasta îl are ca reprezentant al României la Smart Cities Marketplace Forum 2022, dar și al funcțiilor deținute de aceasta în administrația publică și la nivelul Partidului Social Democrat. Toate acestea au fost, de altfel, evidențiate de eurodeputatul Carmen Avram, care apreciază că atât experiența doamnei Malvine Socaci în administrația publică locală, cât și know-how-ul dobândit de aceasta în componenta SMART CITY, sunt elemente care o recomandă pentru acest tip de dezbateri publice.

Desigur, prof. Malvine Socaci s-a declarat onorată de oportunitatea de a vorbi în fața participanților prezenți la forumul european de la Baia Mare, pe care-l consideră încă un pas important în formarea unei viziuni de ansamblu asupra realităților din comunitățile locale, aspect pe care trebuie să-l aibă în prim-plan factorii decidenți asupra prezentului și perspectivelor de dezvoltare a Uniunii Europene, în anii următori. ”Am avut bucuria de vorbi în fața participanților prezenți la forumul organizat la Baia Mare de doamna europarlamentar Carmen Avram, în cadrul primul panel al conferinței, despre modele de implementare și soluțiile practice ale conceptului SMART CITY în administrația locală, un concept pe care noi îl avem în plin proces de derulare în comunitățile din Valea Jiului. Cred că Astăzi, mai mult ca oricând, în contextul multiplelor crize pe care le confruntăm, dar și în contextul noii paradigme privind domeniul energetic, subiectul, în tot ansamblul sau, merită toată atenția autorităților din Romania, la fiecare nivel decizional și mă bucur că pe agenda social-democraților europeni există preocupări serioase, ancorate în realitate, privind acest subiect”, a declarat prof. Malvine Socaci.

De altfel, despre aceste teme, dar și despre modul în care noile paradigme privind tranziția la energia verde sunt transpuse în practică, viceprimarul municipiului Vulcan a mai vorbit în fața decidenților de la diverse niveluri ale structurilor europene într-o serie de conferințe on-line susținute în cadrul proiectului ”Smart Cities Marketplace Forum” (Forumul ”Piața orașelor inteligente” – n.t.), inclusiv la reuniunea din primăvara acestui an, de la sediul Comisiei Europene de la Bruxelles.

În cadrul Conferinței de la Baia Mare, alături de prof. Malvine Socaci, pe lista vorbitorilor s-au mai aflat: Prof. Călin Radu Vilt, membru al Comitetului Naţional Român al Consiliului Mondial al Energiei, reprezentant al Smart Cities of Romania Cluster,  Alexandru Stănescu, director general ADR Sud-Vest Oltenia,  Oana Neagu, reprezentant COPA-COGECA Bruxelles, deputatul Gabriel Zetea, președintele PSD Maramureș și europarlamentarul PSD Carmen Avram.