Programele Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse prezentate la Deva de ministrul Gabriela Firea

Home Administrație Programele Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse prezentate la Deva de ministrul Gabriela Firea
Programele Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse prezentate la Deva de ministrul Gabriela Firea

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, a fost prezentă joi, 10 noiembrie 2022, în județul Hunedoara.

În această dimineață, demnitarul s-a aflat la Consiliul Județean Hunedoara, unde a avut o scurtă întrevedere cu președintele Laurențiu Nistor și a susținut o conferință de presă. Gabriela Firea a vorbit despre proiectele și programele pe care le derulează ministerul pe care îl conduce, proiecte orientate spre creșterea natalității și spre protejarea copiilor proveniți din familii aflate în dificultate. Ministrul a vorbit despre construirea, în întreaga țară, a 150 de centre de zi pentru copii, finanțate prin intermediul Programului Național de Redresare și Reziliență. Cu acest prilej, ministrul a lansat un apel primarilor din județul Hunedoara să scrie astfel de proiecte, prin care să atragă finanțarea necesară construirii acestor centre.

Gabriela Firea a venit și cu precizări de ultimă oră legate de lansarea programului pentru creșterea natalității. Prin acest program, femeile cu vârste cuprinse între 20 și 45 de ani, care nu pot avea copii ori au epuizat veniturile în încercarea de a rămâne însărcinate, vor fi sprijinite financiar de către statul român pentru realizarea procedurilor de fertilizare in vitro.

Alte puncte de discuție abordate au fost cele legate de lansarea în România a cardului european pentru tineri, precum și despre proiectul de lege depus la Parlament privind o mai mare reprezentare a femeilor în consiliile locale la alegerile din 2024, dar și în consiliile de administrație ale companiilor de stat.

După prânz, ministrul Gabriela Firea a vizitat Grădinița „Episcop Gurie” a Episcopiei Devei și Hunedoarei deschisă în acest an la Deva, precum și Centrul Maternal din Hunedoara, aparținând Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Hunedoara.