Proiectele de investiții în infrastructura rutieră din Valea Jiului ale CJH intră în etapa de licitație

Home Administrație Proiectele de investiții în infrastructura rutieră din Valea Jiului ale CJH intră în etapa de licitație
Proiectele de investiții în infrastructura rutieră din Valea Jiului ale CJH intră în etapa de licitație

Consiliul Județean Hunedoara a adoptat în cadrul ședinței din luna noiembrie, 10 proiecte de hotărâre destinate dezvoltării județului și bunei desfășurări a acțiunilor dedicate sărbătorilor de iarnă din acest an. Două dintre proiectele de hotărâre votate de consilierii județeni se referă la obiective de investiții din Valea Jiului, finanțate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Astfel, cele două obiective, respectiv construirea podului de legătură spre centura Petrila și modernizarea drumului județean 672C de la Valea de Pești până la granița cu județul Gorj intră într-o nouă etapă, cea a licitațiilor, după ce consilierii județeni au aprobat documentațiile și devizul general al lucrărilor.

După cum precizează administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram, acestea sunt primele proiecte finanțate din Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” din județul Hunedoara care intră deja în etapa de licitație. ”În total, sunt 140 de milioane de lei care vor veni pentru investiții în infrastructură pe Programul Național ”Anghel Saligny” în județul Hunedoara, și mă refer aici la proiectele depuse de Consiliul județea, iar din tre acestea, cele două pe care le vom implementa în Valea Jiului sunt pregătite pentru etapa de licitație și, mai apoi, de anul viitor, pentru execuție”, a declarat Costel Avram.

Potrivit documentelor adoptate de CJH, pentru proiectul care vizează construirea unui pod rutier peste Jiul de Est. Acesta se va construi paralel cu cel de cale ferată, pe care trec trenurile de cărbuni de la mina Lonea în prezent, iar ideea în care a fost gândit vizează fluidizarea circulației, din direcția DN66. Noua arteră rutieră de la Petrila va asigura legătura din ND 66 (E79) cu DN7A, pe drumul de centură al orașului, prin incinta fostei mine Petrila și DJ 709H. Pentru acest obiectiv de investiții s-a solicitat finanțare nerambursabilă prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, valoarea totală fiind de 7 milioane de lei. Cel de-al doilea obiectiv pentru care consilierii județeni și-au dat acordul final privind aprobarea devizului, vizează modernizarea drumului județean 672 C, pe sectorul cuprins între Valea de Pești și limina cu județul Gorj, spre comuna Runcu, pe o distanță de circa 6 km. Valoarea totală a acestei investiții este prevăzută pentru suma de 47.678.391 lei.