Europarlamentarul german Guido Reil, descoperă ”Vestul Sălbatic” în județul Hunedoara

Home Politică Europarlamentarul german Guido Reil, descoperă ”Vestul Sălbatic” în județul Hunedoara
Europarlamentarul german Guido Reil, descoperă ”Vestul Sălbatic” în județul Hunedoara

Pentru câte a zile, europarlamentarul german Guido Reil este prezent în județului Hunedoara. Numele acestuia a devenit cunoscut în România, după ce într-o declarație publică rostită în Parlamentul European, în cadrul unei sesiuni în care era pusă în discuție aderarea României și Bulgariei la spațiul Schenghen, a cerut respingerea aderării, folosind termeni duri.

La vremea respectivă, Guido Reil a comparat România cu Vestul Sălbatic, spunând că nici țara noastră și nici Bulgaria nu au ce căuta în Schengen și, mai mult, că nu ar fi trebuit să adere nici la Uniunea Europeană.

Declarațiile acestui au stârnit reacții și în Parlamentul României iar, pe fondul discuțiilor pe acest subiect, deputatul hunedorean Natalia Intotero i-a transmis europarlamentarului Guido Reil invitația de a vizita România, de a vizita județul Hunedoara, pentru a se convinge personal de realitățile de la noi. Eurodeputatul german a răspuns acestei invitații și, în aceste zile, se va afla în județul Hunedoara, unde va avea un program intens organizat de către deputatul social-democrat natalia Intotero. Aceasta spune că ține de noi să schimbăm mentalitățile și percepțiile celor care generalizează și ne judecă greșit.

Vineri, 2 decembrie, eurodeputatul Guido Reil a fost oaspete al președintelui Consiliului județean Hunedoara, Laurențiu Nistor. Acesta a declarat că și-a dorit această întrevedere pentru a-i prezenta europarlamentarului german realitățile cu care se confruntă județul Hunedoara, dar și proiectele pe care autoritățile județene le derulează derulăm în baza strategiei de dezvoltare. ”Am vorbit despre atragerea de fonduri europene nerambursabile, despre eforturile și reușitele noastre a atrage finanțări de aproape 1 miliard de euro pentru tot ce înseamnă proiecte de dezvoltare, de la sănătate, infrastuctură, rețele de alimentare cu apă, până la patrimoniu cultural. Cred că pentru a cunoaște cu adevărat România, cei care vorbesc despre țara noastră, trebuie să o și viziteze. Să descopere singuri care sunt problemele cu care ne confruntăm, dar și potențialul pe care îl avem. Am discutat cu interlocutorul meu și despre nevoia ca Uniunea Europeană să sprijine și să aloce fonduri pentru dezvoltare locală în continuare. Îi mulțumesc domnului Guido Reil pentru vizită și am convingerea că în zilele pe care le va petrece în județul Hunedoara va descoperi o parte frumoasă a României, una cu care ne mândrim!”, a declarat Laurențiu Nistor, președintele CJH.

Europarlamentarul Guido Reil, în vârstă de 52 de ani, se trage dintr-o familie de mineri, drum pe care l-a ales și el după liceu. De-a lungul timpului, el a lucrat în șase mine, dintre care cinci au fost închise. La 18 ani s-a înscris într-un sindicat, a fost și lider sindical timp de peste un deceniu. La 20 de ani, s-a înscris în Partidul Social Democrat din Germania (SPD). În 2016, după sosirea a sute de mii de refugiați în Germania și ca o formă de protest față de partidul său, Reil a trecut la partidul de extremă dreapta Alternative für Deutschland, Alternativa pentru Germania sau AfD. Partid care a șocat Germania când a devenit primul partid de extremă-dreapta care a intrat în Parlament după cel de-Al Doilea Război Mondial. În 2019, Guido Reil el a fost ales europarlamentar pe listele AfD.