Peste 2,6 milioane de euro prin PNRR pentru reabilitarea clădirii Teatrului Dramatic ”I.D. Sîrbu” din Petroșani

Președintele Consiliului județean Hunedoara, Laurențiu Nistor informează că a fost aprobată cererea de finanțare pentru proiectul „Creșterea eficienței energetice și reabilitarea imobilului Teatrul Dramatic „I. D. Sîrbu” Petroșani”.

Proiectul vizează reabilitarea corpul nou al clădirii teatrului și își propune o reducere cu 66,80% pentru energia primară și 66,98% a emisiilor de CO2, prin implementarea unor soluții de anvelopare și montare de surse de energie regenerabilă.

Valoarea proiectului: 2.633.840 euro fără TVA.

Vestea vine la 39 de ani după ce noua clădire a teatrului din Valea Jiului, care adăpostește actuala sală de spectacole, a fost inaugurată cu prezentarea spectacolului ”O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale în regia lui Ion Simionescu, piesă care a deschis de altfel prima stagiune a teatrului din Petroșani, în 1948. Întâmplător, în aceste zile, Teatrul Dramatic ”I.D. Sîrbu” se află în fața unei noi premiere a aceluiași spectacol ”O scrisoare pierdută”, de această dată pus în scenă de reputatul regizorul basarabean Sandu Grecu.