Peste 2,6 milioane de euro prin PNRR pentru reabilitarea clădirii Teatrului Dramatic ”I.D. Sîrbu” din Petroșani

Home Administrație Peste 2,6 milioane de euro prin PNRR pentru reabilitarea clădirii Teatrului Dramatic ”I.D. Sîrbu” din Petroșani
Peste 2,6 milioane de euro prin PNRR pentru reabilitarea clădirii Teatrului Dramatic ”I.D. Sîrbu” din Petroșani

Președintele Consiliului județean Hunedoara, Laurențiu Nistor informează că a fost aprobată cererea de finanțare pentru proiectul „Creșterea eficienței energetice și reabilitarea imobilului Teatrul Dramatic „I. D. Sîrbu” Petroșani”.

Proiectul vizează reabilitarea corpul nou al clădirii teatrului și își propune o reducere cu 66,80% pentru energia primară și 66,98% a emisiilor de CO2, prin implementarea unor soluții de anvelopare și montare de surse de energie regenerabilă.

Valoarea proiectului: 2.633.840 euro fără TVA.

Vestea vine la 39 de ani după ce noua clădire a teatrului din Valea Jiului, care adăpostește actuala sală de spectacole, a fost inaugurată cu prezentarea spectacolului ”O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale în regia lui Ion Simionescu, piesă care a deschis de altfel prima stagiune a teatrului din Petroșani, în 1948. Întâmplător, în aceste zile, Teatrul Dramatic ”I.D. Sîrbu” se află în fața unei noi premiere a aceluiași spectacol ”O scrisoare pierdută”, de această dată pus în scenă de reputatul regizorul basarabean Sandu Grecu.