Valea Jiului a intrat în 2023 cu veselie și mii de focuri de artificii

Home Stiri la zi Valea Jiului a intrat în 2023 cu veselie și mii de focuri de artificii
Valea Jiului a intrat în 2023 cu veselie și mii de focuri de artificii

În toate localitățile Văii Jiului, dar și în zonele turistice montane din Straja, Parâng și Pasul Vâlcan, focurile de artificii au fost ingredientul de bază care a anunțat intrarea în noul an 2023.

Dincolo de spectacolul de focuri de artificii organizat, ca în fiecare an, de către autoritățile publice locale, mii de focuri de artificii au fost lansate spre cer și de către organizatorii petrecerilor de revelion sau chiar de către locuitori și turiști care au dorit să-și asigure propriul spectacol pirotehnic.

La Lupeni, focurile de artificii au fost dublate anul acesta de un excepțional spectacol de lasere, care i-a fascinat pe participanții la Revelionul în aer liber organizat de Primărie și Consiliul local al municipiului Lupeni, în parcul CAP. Impresionat a fost și primarul localității, Lucian Resmeriță, pe care Anul Nou l-a găsit în mijlocul oamenilor, la petrecerea din parc. ”Ne-am dorit ca anul acesta, pentru Revelion, să organizăm ceva cu totul și totul deosebit. De aceea am optat, din punct de vedere artistic, pentru un DJ, care a făcut o atmosferă deosebită și am precedat tradiționalul foc de artificii de la miezul nopții, cu un spectacol de lasere care a impresonat pe toată lumea. Mă bucur că am reușit să întâmpinăm și la Lupeni anul nou, la fel ca în marile orașe ale țării, și-mi doresc ca acest an 2023 să fie unul cu multă bucurie, cu sănătate și prosperitate, cu muncă și satisfacții profesionale și personale, cu petreceri și momente memorabile pentru toți cetățenii municipiului Lupeni, În ceea ce mă privește, pe mione și administrația locală pe care o conduc, îi asigur pe cetățenii municipiului Lupeni că vom fi la fel de prezenți și activi în tot ceea ce înseamnă dezvoltarea municipiului nostru și creșterea calității vieții cetățenilor, așa cum vom fi gazde bune în stațiunea turistică Straja pentru cei care ne vizitează. La mulți ani!”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Cu focuri de artificii și petreceri senzaționale a fost întâmpinat noul an 2023 și în stațiunea turistică Straja, unde ”numărătoarea inversă” a fost făcută de apreciatul om de televiziune Andi Moisescu, îndrăgostiti iremediabil de Straja. În plus, Straja a fost și în acest an, nu doar una dintre puținele stațiuni în care s-a putut schia între Crăciun, Revelion și în primele zile ale lui 2023, ci și stațiunea cu cele mai bune pârtii de schi funcționale din întreaga țară. Peste 6 km de pârtii amenajate exclusiv cu zăpadă artificială au fost puțin la dispoziția turiștilor de către administratorii domeniului schiabil de la Straja.

Petrecere pe cinste a fost și la Petroșani, unde Nicu Novac dar și talentații copii și tineri ce fac parte din Asociația Culturală ”Lirica” unde sunt pregătiți de prof. Tiberiu Coconeț, au întreținut atmosfera în fața unui public entuziast, venit să petreacă intrarea în noul an 2023 în centrul municipiului. Miezul nopții a fost și aici scăldat în lumină de un impresionant foc de artificii. În avanpremiera acestui eveniment, peste 800 de persoane din categroia seniorilor municipiului Petroșani au avut ocaiza de a se distra la Revelionul Pensionarilor, organizat timp de trei zile la cele mai mari săli de evenimente din localitate, de către Primăria și Consiliul local al municipiului Petroșani. ”Le mulțumesc tuturor participanților și le doresc ca în anul care vine să aibă parte de sănătate, fericire și multe bucurii alături de cei dragi! Vă doresc tuturor să aveți un an 2023 cu sănătate și fericire, dar mai ales cu credința că vă veți împlini toate dorințele. La mulți ani!”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

La Vulcan, apreciatul solist de muzică populară Ionică Moroșanu a fost cel care a precedat, cu un excepțional program artistic, spectacolul focurilor de artificii de la miezul nopții, iar imediat după intrarea în 2023, formația ”de aur” a Vulcanului, COLOR, intrată la rândul ei în cel de-al 46-lea an de existență, a făcut show pe scena Revelionului vulcănenilor, de pe Bulevardul Mihai Viteazu. În discursul său de la miezul nopții, primarul Cristian Merișanu le-a promis vulcănenilor că, împreună cu cetățenii, în noul an, administrația pe care o conduce, va continua tot ceea ce a fost început acum doi ani. ”Personal, dar și alături de doamna viceprimar Malvine Socaci și de întregul colectiv al Primăriei și Consiliului local, vom face tot ce putem și, mai ales, tot ceea ce trebuie, ca Vulcanul să prospere. Cu bune, cu rele, este municipiul nostru, iar noi avem datoria sa fim uniți în eforturile noastre. Noi cu voi și voi cu noi! Rămânem oameni, pentru Vulcan!”, a spus Cristian Merișanu, primarul municipiului Vulcan.

Chiar dacă nu au fost organziate, în acest an, evenimente publice stradale, Revelionul nu a trecut fără distracție la maxim, fără focuri de artificii, șampanie și urări de bine nici în celelalte orașe ale Văii Jiului, unde distracția a fost peste tot una fără egal, anunțând un an 2023 de excepție, așa cum ni-l dorim cu toții și așa cum vi-l dorim și noi, încă din prima zi a regăsirii noastre pe coordonatele acestei publicații.

La mulți ani !

Fotografii de: Dan Gavrilă, Geza Szedlacsek, Cabana Montana, Primăria municipiului Lupeni