2023 se anunță un an cu multe provocări pentru sportivii cu dizabilități de la CSM Deva

Home Stiri la zi 2023 se anunță un an cu multe provocări pentru sportivii cu dizabilități de la CSM Deva
2023 se anunță un an cu multe provocări pentru sportivii cu dizabilități de la CSM Deva

CSM Deva este, după CSM București, primul club sportiv municipal din țară care are o secție pentru sportivi cu dizabilități. Secția a fost înființată în luna noiembrie a anului trecut și are, în prezent, printre legitimați, jucători de tenis paralimpic.

Printre sportivii acestei secții de la CSM Deva se numără și Cristina Deac, singura româncă cu rezultate la nivel internațional. Astfel, pentru Cristina Deac 2023 este un an cu numeroase provocări pe plan sportiv, fiind cunoscut programul competițional. Sportiva de la CSM Deva va lua parte la numeroase turnee și are ca obiectiv intrarea în top 50 mondial. „Sezonul începe la mijlocul lui februarie, cu două turnee în Anglia. Urmează, apoi, în aprilie, două turnee, în Lituania și Ungaria, iar luna mai este cea mai încărcată din acest sezon, cu patru evenimente, câte unul în Ungaria și Italia și două Polonia. Vor urma alte două turnee în Italia, în iunie și iulie, iar în august vor fi alte două competiții, în țara noastră, de această dată. În septembrie avem o competiție în Spania, iar sezonul se va termina în noiembrie, cu două turnee, unul în Grecia și altul tot în Spania. Obiectivul Cristinei, care, anul trecut, nu a putut participa la multe turnee, este să ajungă în top 50 mondial”, a declarat Laura Moț, coordonatorul secției pentru sportivi cu dizabilități de la CSM Deva. Același lucru îl spunea și Cristina Deac, la înființarea secției pentru sportivi cu dizabilități de la CSM Deva. „Am 36 de ani și practic tenisul de șase ani. În momentul de față sunt pe locul 102 în ierarhia ITF, însă în 2022 am fost și pe locul 79. Îmi doresc ca, din 2023, când voi reveni în concursuri, să urc în clasament”, declara, la vremea respectivă, Cristina Deac.

Secția s-a înființat la inițiativa primarului municipiului Deva, Florin Oancea, impresionat de evoluțiile Cristinei Deac. „Povestea Cristinei Deac este inspirațională și m-a motivat să lupt pentru a înființa, în cadrul CSM Deva, secția pentru sportivii cu dizabilități. Ca jucător amator de tenis, știu cât este de greu acest sport și, cu atât mai mult, admir efortul supraomenesc pe care un sportiv în scaun rulant îl face pentru a juca tenis de performanță. Cristina este un model, nu doar pentru persoanele cu dizabilități, ci și pentru fiecare dintre noi. Îi mulțumesc Cristinei că ne face onoarea să fie legitimată la clubul nostru și îi doresc mult succes în activitatea competițională”, spunea, la începerea demersurilor pentru înființarea secției, primarul municipiului Deva, Florin Oancea.

Pentru anul în curs, în cadrul secției pentru sportivi cu dizabilități de la CSM Deva, se dorește ca, pe lângă tenis paralimpic, să funcționeze și alte ramuri.