Dansatorii de top național și european de la CSM Deva și rezultatele lor din 2022

Home Stiri la zi Dansatorii de top național și european de la CSM Deva și rezultatele lor din 2022
Dansatorii de top național și european de la CSM Deva și rezultatele lor din 2022

Anul recent încheiat a fost unul cu rezultate bune obținute de către sportivii legitimați la CSM Deva. Printre cei care și-au adus aportul la aceste rezultate sunt și perechile de la secția de dans sportiv de la clubul municipalității din reședința de județ, antrenate de către Andra Căprioară.

Rezultatele obținute de tinerii dansatori de la CSM Deva, toți fiind de vârsta junioratului, au fost obținute atât pe plan intern, dar și la nivel internațional. Fără îndoială, cele mai bune rezultate au fost obținute de perechea formată din Brigita Marina și Andrei Stoica, la juniori II (sub 16 ani) Open Standard. Cei doi sportivi de la CSM Deva au participat la circuitul continental „Dancesport European Grand Prix”, alături de alte peste 100 de perechi de pe Bătrânul Continent. Evoluțiile avute de Brigita și Andrei în circuit, respectiv câte un loc 1 (la etapa din Macedonia de Nord), 2 (în marea finală din Croația), 3 (etapă în Polonia) , 5 (etapă în Cehia) și 6 (etapă în Austria) și două clasări pe poziția a patra (etape în Ungaria și Croația), i-au situat , în final, pe cei doi sportivi de la CSM Deva pe o onorantă poziție secundă în ierarhia continentală. În plus, mai trebuie menționat că Brigita Marina și Andrei Stoica, pereche ce, în 2023, va evolua la o categorie superioară de vârstă, chiar și în concursuri la nivel mondial, grație rezultatelor obținute anul trecut, a mai obținut o prețioasă medalie de argint la Campionatul Național pe clase, de la Baia Mare.

Evoluții foarte bune a avut și perechea formată din Denisa Kellemberger și Raul Igna, doi tineri talentați juniori, care au concurat la Basic Standard și Basic Latino, în concursurile de tineret și seniori. Cei doi dansatori de la CSM Deva au participat la mai multe competiții interne importante, obținând numeroase prezențe pe podium, la ambele stiluri. Cronologic, Denisa și Raul au obținut, la „Cupa Sătmarului”, un loc 2 la Latino și un 3 la Standard, două clasări pe poziția secundă la „Deva Dance Festival”, un loc 2 la Latino și un loc 3 la Standard la „Cupa Ballroom” de la Arad, precum și două locuri 3 la puternica întecere „Grad Gala Romanian International Dance Cup – SporTim Dance” de la Timișoara. Grație rezultatelor obținute în 2022, Denisa Kellemberger și Raul Igna vor concura, în acest an, la o categorie superioară de valoare la Standard, iar la Latino, pentru a face acest important pas, mai au nevoie de prezența în două finale, ceea ce înseamnă o clasare în primele șase locuri după fazele preliminare ale fiecărui concurs.

O altă pereche de la CSM Deva cu rezultate deosebite a fost și cea formată din Alexia Voicu și Bogdan Rusu. Aceștia au concurat la Open Badsic, juniori II, atât la Standard, cât și la Latino, obținând performanțe la ambele stiluri. Astfel, Alexia și Bogdan, la Standard, au câștigat „Deva Dance Festival” și „Cupa Ballroom” Arad, mai fiind pe podium la „Cupa Brașov” (locul 3) și la „Cupa La Passion”, desfășurată tot la poalele Tâmpei (locul 2), dar și la „Cupa Shine Dance” de la Hunedoara (loc 2). Cei doi valoroși dansatori de la CSM Deva un onorant loc 4 la „Cupa Myrtis” de la Timișoara, dar și un loc 6, la secțiunea, Latino, de această dată, la concursul de la Hunedoara, fiind pe un trend ascendent.

O pereche de mare perspectivă este și cea formată din Ariana Marcu și Yannis Drui, care, în 2022, au evoluat, la clasa Hobby, 10-11 ani. Ariana și Yannis au fost aproape de finală, terminând pe 7, „Cupa Exclusive Dance” de la Oradea, dar au venit și clasările mai bune, fiind vorba despre două locuri 4, la “Cupa Ballroom” Arad și „Cupa Myrtis” Timișoara, precum și un podium (loc 2) la „Cupa Floris” de la Bistrița, totul culminând cu câștigarea puternicului concurs „Deva Dance Festival”.