Adrian Ahrițculesei, blocat de vremea rea în Antarctica

Home Stiri la zi Adrian Ahrițculesei, blocat de vremea rea în Antarctica
Adrian Ahrițculesei, blocat de vremea rea în Antarctica

Adrian Ahrițculesei, alpinistul din Petroșani care se află în ultima misiune din Circuitul ”Seven Summit Vulcanoes”, trece prin momente de emoție în Antarctica.

Cu toate că acesta a ajuns deja de câteva zile la baza Union Glacier din continentul înghețat de la polul Sud, Adrian nu poate porni în misiunea de cucerire a vârfului Mount Sidley, cel mai înalt vulcan din Antarctica, din cauza vremii nefavorabile.

Potrivit managerului său, Ștefan Adrian Jurca, în Antarctica vântul suflă de câteva zile cu o viteză de peste 100 de km/k, astfel încât sportivul din Valea Jiului nu are permisiunea de a părăsi baza științifică de la Union Glacier.

Din păcate, vremea se anunță sub aceleași coordonate și în următoarele două zile, astfel că Adrian va mai aștepta cel puțin o zi până când va putea să pornească în expediția către Mount Sidley. Iar asta, desigur, doar dacă vântul se va domoli iar vremea va deveni mai blândă.

Dacă această expediție va fi încununată, în cele din urmă, de succes, atunci Adrian Ahrițculesei va deveni primul alpinist român (bărbat) care finalizează circuitul, prin escaladarea celor 7 cei mai înalți vulcani de pe cele 7 continente ale planetei Pământ.