Lotul Olimpic de Tir cu Arcul al României a intrat în pregătire pentru Olympic Games Paris 2024

Home Stiri la zi Lotul Olimpic de Tir cu Arcul al României a intrat în pregătire pentru Olympic Games Paris 2024
Lotul Olimpic de Tir cu Arcul al României a intrat în pregătire pentru Olympic Games Paris 2024

Lotul Olimpic de Tir cu Arcul al României a început pregătirile pentru Olympic Games Paris 2024. Componenții lotului, Mădălina Amăiestroaie, Beatrice Mikloș, Mario Țâmpu și Tamaș Moreh au efectuat, în aceste zile, vizita medicală la Institutul Național de Medicină Sportivă (INMS) din Capitală și vor intra în primul cantonament de pregătire care se va desfășura la Cluj.

Lotul coordonat de Viorel HĂBIAN se va antrena timp de 10 zile în pregătire centralizată la sala de gimnastică „Sonia Iovan”, iar până la reluarea competițiilor, sportivii probei de arc olimpic vor continua pregătirea la cluburile în care activează.

„Am început această pregătire cu începutul, adică prima evaluare din punct de vedere medico-sportiv, calificarea la JO fiind obiectivul nostru. Vom continua conform planului de pregătire depus la Comisia Tehnică COSR,  antrenamentele urmând a fi desfășurate în cea mai mare parte la Cluj. Sunt încrezător de cum am început această etapă, zic că suntem pe calea bună, avem un staff nou foarte bun, cu medic experimentat și psiholog profesionist. Sunt convins că vor aduce plus valoare sportivilor noștri”, a mai adăugat antrenorul lotului”, a declarat Viorel Hăbian, antrenorul lotului olimpic de tir cu arcul.

Prima competiție oficială a anului este Campionatul Național Indoor, aceasta fiind programată la Aninoasa (Hunedoara) în perioada 26-29.01.2023.