Bugetul local pentru 2023 al Primăriei Lupeni a fost lansat în dezbatere publică

Home Administrație Bugetul local pentru 2023 al Primăriei Lupeni a fost lansat în dezbatere publică
Bugetul local pentru 2023 al Primăriei Lupeni a fost lansat în dezbatere publică

Echipa primarului municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță a creionat, în linii mari, configurația Bugetului local pe care administrația publică locală din municipiul Lupeni îl va avea la dispoziție în anul 2023, pentru susținerea serviciilor publice, pentru derularea de investiții și pentru diverse programe sociale, culturale și sportive susținute de municipalitate.

Bugetul local pentru anul 2023 a fost lansat în dezbatere publică și poate fi consultat în zilele următoare de către toți cetățenii și cei interesați să aducă îmbunătățiri și amendamente, prin sugestii legate de acesta. Documnentul este postat pe pagina web a instituției, iar pentru data de 26 ianuarie 2023 este programată și o ședință de dezbatere publică a Bugetuluiu local pentru anul 2023, evenimentul fiind programat pentru ora 13,00 la sala de ședințe a Consiliului local Lupeni.

”Împreună cu toți cei interesați, cu personalul de specialitate al Primăriei și împreună cu Consiliul local, am îăncercat să creionăm un buget echilibrat și pentru  anul 2023, astfel încât din banii pe care-i estimăm că-i vom avea la dispoziție, să putem asigura atât fondurile necesare pentru cofinanțarea proiectelor europene pe care le derulăm în prezent în mai multe zone ale orașului,  să putem face și alte investiții publice, să asigurăm și cheltuielile de funcționare și asistență socială și să acordăm atenția cuvenită educației, sănătății, culturii,  să achiziționăm în continuare aparatura necesară și întreținerea Spitalului Municipal, a unităților de învățământ și cultură, să continuăm lucrările la bazinul de înot, la sala de sport de la grupul  școlar, construcția de locuințe sociale pe strada Tineretului, alimentarea cu apă și canalizare în zona Agrement, pentru diverse și necesare studii DALI pentru noi proiecte de investiții. Practic, ne dorim să gestionăm în așa fel banii de care dispunem încât, cu toate că nu am majorat nici anul acesta taxele și impozitele locale, să ne putem desfășura în bune conduții activitatea și să contribuim la dezvoltarea municipiului Lupeni”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Sumele estimate inițial pentru configurarea Bugetului local al municipiului Lupeni pentru anul 2023 sunt în valoare totală de 65.009,71 mii lei la capitolul venituri, respectiv în sumă de 78.832,35 mii lei la capitolul cheltuieli. Primarul Lucian Resmeriță spune că nu vorbim despre un buget în deficit, așa cum poate părea la prima vedere, deoarece diferența dintre sumele prevăzute la cheltuieli și cele de la veniturile estimate o reprezintă excedentul bugetar al anilor precedenți înregistrați de Primăria Lupeni. De asemenea, primarul Lucian Resmeriță precizează că veniturile prognozate vor mai crește, pe măsură ce vor fi atrase și alte sume primite de la bugetul CJH sau de la bugetul de stat.

Locuitorii Municipiului Lupeni pot depune observații, propuneri, sugestii, recomandări pe marginea proiectului de hotărâre, la sediul Primăriei Municipiului Lupeni – Registratură, prin fax la numărul 0254/ 560515 sau în format electronic la adresa de e-mail: primaria@e-lupeni.ro, până în data de 25.01.2023, ora 10:00. Toate propunerile colectate vor fi atent analizate și adăugate, în completare, la proiectul de Buget local care va fi supus dezbaterii și aprobării Consiliului local al municipiului Lupeni, în ședința de la finalul lunii ianuarie.