Invitație la ”Hora Unirii” în Pasul Vîlcan

Home Stiri la zi Invitație la ”Hora Unirii” în Pasul Vîlcan
Invitație la ”Hora Unirii” în Pasul Vîlcan

Pasionații de drumeție din Valea Jiului (și nu numai!) sunt invitați și în acest an să participe la derularea uneia dintre cele mai frumoase și mai emoționante momente de celebrare a ”Micii Uniri”, moment istoric de la care s-au scurs 164 de ani.

În amintirea actului istoric al Unirii Principatelor Române, în Valea Jiului, într-un alt loc cu puternice reverberații istorice, la Pasul Vîlcan, își dau întâlnire românii care prețuiesc istoria noastră națională la fel de mult cum iubesc natura și muntele, pentru a se prinde într-o inedită ”Horă a Unirii” chiar pe locul în care s-a scris, cu mai bine de un secol în urmă, prima filă din Istoria Marii Uniri de la 1918, pe frontul Marelui Război al Reîntregirii.

Aici, pe platoul acoperit de zăpadă al Memorialului Primului Război Mondial, situat pe vechea graniță care despărțea odinioară Transilvania de Oltenia și românii de români, grupul montaniarzilor mobilizați de inimosul ghid voluntar Emil Milică Savu vor încinge și în acest an, pe 24 Ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române – o mare și frumoasă horă românească.

Cei care doresc să participe sunt așteptați, cu steaguri și stegulețe tricolore, să ia parte la acest eveniment devenit deja cunoscut și amblematic pentru această zonă a țării. Plecarea se va face marți, 24 Ianuarie 2023, de la ora 10,00 din stația de îmbarcare a Telegondolei spre satul de vacanță Pasul Vîlcan din noua stațiune turistică a Văii Jiului, municipiul Vulcan.