ISU Hunedoara monitorizează situația după cutremurul din 14 februarie

Home Stiri la zi ISU Hunedoara monitorizează situația după cutremurul din 14 februarie
ISU Hunedoara monitorizează situația după cutremurul din 14 februarie
După producerea seismului înregistrat, astăzi, la ora 15:16, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență al județului Hunedoara a activat imediat Grupa Operativă, sub comanda inspectorului șef, care a început monitorizarea situației din județul Hunedoara, privind eventualele efecte negative ale mișcării seismice.
La numărul unic de urgență 112 au fost înregistrate, până acum, 11 apeluri de urgență (Deva -1, Hunedoara-1, Vulcan – 9), prin care se semnala atacuri de panică ale cetățenilor pentru care s-a apelat. Nu sunt informații, până la acestă oră, care să indice eventuale pagube materiale sau tehnologice, iar situația este monitorizată în continuare.
Echipele de intervenție de la nivelul fiecărei subunități ale I.S.U. Hunedoara se află, în acest moment în teren, fiind prealertate toate subunitățile de intervenție.
Informații despre măsurile și modul de comportare înainte, în timpul și după producerea unui seism, aici: https://fiipregatit.ro/ghid/cutremur/
Reguli de comportare în caz de cutremur: https://youtu.be/rlEuJdtQrgI
În cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări, anterior declanșării acestora. Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecințe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populației, cu măsuri de protecție adecvate (de exemplu: puncte de distribuție a ajutoarelor de urgență).