Cursuri gratuite de limba chineză la Biblioteca județeană ”Ovid Densușianu” din Deva

Home Educație Cursuri gratuite de limba chineză la Biblioteca județeană ”Ovid Densușianu” din Deva
Cursuri gratuite de limba chineză la Biblioteca județeană ”Ovid Densușianu” din Deva

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, în parteneriat cu Institutul Confucius din Sibiu și Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu continuă proiectul început în anul 2013, proiect cultural-educativ ce are drept componentă centrală organizarea de cursuri de limbă și cultură chineză la Deva.

Directorul instituției, Ioan Sebastian Bara arată că interesul pentru civilizația și cultura chineză, pentru artele specifice acestei țări, pentru istoria și economia Chinei, a fost tot mai mare și un public tot mai numeros s-a alăturat proiectului derulat de Biblioteca județeană.

Cererile de înscriere la cursurile de limbă și cultură chineză sunt tot mai numeroase și provin de la oameni de toate vârstele și de diverse profesii.

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva anunță, pe această cale, organizarea în continuare a cursurilor gratuite de limbă și cultură chineză și în anul universitar 2023 – 2024.

Înscrierea la curs se va face de către cei interesați, personal, pe baza actului de identitate și a permisului de intrare la bibliotecă vizat pe anul 2023, la Secretariatul Bibliotecii Județene, în perioada 1 martie – 26 mai 2023, de luni până joi, între orele 830 și 1600, vineri între orele 830 și 1330, în limita locurilor disponibile (50 de locuri).

Cursurile vor începe în ziua de 2 octombrie 2023.

Ioan Sebastian Bara mai arată că cei care vor parcurge aceste cursuri vor avea avantajul și privilegiul de a se familiariza cu limba chineză, cu simbolistica ei specifică, vor cunoaște din ce în ce mai bine cultura, civilizația și o bună parte din tradițiile poporului chinez. De asemenea, cunoașterea limbii chineze va fi o oportunitate pentru viitorii cursanți de a aplica pentru obținerea unor burse de studiu în China.