Consilierul local Francisc Gerschner face recomandări edilitare administrației locale de la Petroșani

Home Stiri la zi Consilierul local Francisc Gerschner face recomandări edilitare administrației locale de la Petroșani
Consilierul local Francisc Gerschner face recomandări edilitare administrației locale de la Petroșani

Topirea zăpezilor și ieșirea din iarnă vin și în acest an cu o serie de probleme edilitar-gospodărești, pe care autoritățile locale trebuie să le identifice și să le rezolve cât mai repede. Și la Petroșani, cetățenii semnalează, îndeosebi pe rețelele de socializare, o serie de probleme care vizează, în principal, deficiențe privind curățenia pe domeniul public, inclusiv în zonele centrale ale localității.

Consilierul local Francisc Gerschner (Pro România) a inventariat deficiențele semnalate de cetățeni și a întocmit o notă de constatare pe care dorește să le aducă în atenția Primăriei municipiului Petroșani, dar și în dezbaterea forului legislativ locale, convins fiind că unele măsuri pot fi luate imediat de echipa primarului Tiberiu Iacob Ridzi, în timp ce pentru altele e nevoie de o decizie a Consiliului local.

Iată care sunt principalele probleme semnalate de consilierul local Francisc Gerschner, pe domeniul public al municipiului Petroșani:

Propuneri de HCL:

1 – Identificarea și semnalizarea căilor de acces în cazul situațiilor de urgență, spre diverse clădiri și blocuri de locuinte, care trebuie să fie libere și semnalizate corespunzător pentru a facilita intervenția echipelor specializate, în orice moment. Aceste căi de acces nu pot fi blocate de mașini, garduri, grădini sau construcții de orice fel. Astfel de măsuri sunt aplicate în toate orașele civilizate.

2 – Atenționarea celor care dețin animale de companie cu privire la obligația de a respecta legea, în sensul strângerii excrementelor lăsate de patrupezi, în parcuri și pe străzi, sub spectrul sancțiunilor aplicate potrivit legislației în vigoare. Amplasarea unor plăcute de avertizare în acest sens și intensificarea implicării Politiei locale în această direcție, având în vedere că, în acest moment, aproape întregul oraș este plin de excremente ale animalelor de companie.

Propuneri de măsuri administrative:

1 – Eficioentizarea activității de gestionare a problemei câinilor vagabonzi, care s-au înmulțit foarte mult pe străzile din Petroșani, spre îngrijorarea părinților care-și duc copiii la școală, dar și în general a cetățenilor care se tem să nu fie mușcați de câini pe străzile municipiului.

2 – Atenționarea firmelor de construcții care execută lucrări de anvelopare a unor clădiri asupra obligației de a aduna resturile materialelor rezultate în urma lucrărilor, pentru că vântul a împrăștiat polistirenul decopertat de pe unele clădiri și lăsat în diferite cartiere, iar acest material nu este prietenos cu mediul.

3 – Realizarea unor studii peisagistice înainte de plantarea pomilor ornamentali pe domeniul public, astfel încât să existe o uniformitate corspunzătoare cu specificul zonei.

4 – Toaletarea de primăvară a copacilor să fie efectuată în mod corespunzător de către profesioniști, nu în grabă de către muncitori necalificați, pentru a proteja zestrea pomicolă a localității.

5 – Realizarea uynor rigole de colectare a apelor pluviale la Blocul 2 de pe strada Carpați unde,  dupa fiecare ploaie sau după topirea zăpezilor, subsolurile se inundă, afectând structura clădirii de locuințe.

Consilierul local Francisc Gerschner solicită administrației publice locale de la Petroșani să se implice mai activ în soluționarea problemelor semnalate atât de aleșii locali, cât și de cetățenii care așteaptă mai multă acțiune din partea echipei conduse de primarul Tiberiu Iacob Ridzi.