”Lupul de argint”, concurs național de desen derulat la Lupeni de Asociația Culturală ”Iosif Tellmann”

Home Educație ”Lupul de argint”, concurs național de desen derulat la Lupeni de Asociația Culturală ”Iosif Tellmann”

Tinerii pasionați de desen și artă plastică, cu vârsta cuprinsă între 5 și 18 ani, pot participa și în acest an la unul dintre cele mai longevive și cele mai apreciate concursuri de desen din România, organizat de mai bine de 15 ani la Lupeni, de către Asociația Culturală ”Iosif  Tellmann”, cu sprijinul Primăriei și Consiliului local al municipiului Lupeni.

Președintele asociației, prof. Simonel Bucur, cunoscut artist plastic al Văii Jiului, inițiator și susținător al acestui proiect educațional, spune că elevi talentați din toată țară pot participa la acest concurs, cunoscut în lumea artelor plastice sub denumirea ”Lupul de argint”. Tema ediției din acest an, a XVI-a din istoria concursului, este ”O călătorie în lumea florilor”.

”Lucrările (desenele) vor fi realizate pe format carte poștală (11/15 cm), în tehnică la alegere. Pe verso se va scrie numele elevului, vârsta, școala pe care o reprezintă și numele îndrumătorului. Desenele vor fi fi expediate până la 20 mai 2023 pe adresa : Galeria de artă „Iosif Tellmann” bl.2, bld. Păcii Lupeni, județul Huneodara Hunedoara”, precizează prof. Simonel Bucur. 

Premierea lucrărilor declarate câștigătoare va avea loc la data de 1 iunie 2023, la Galeria de artă ”Iosif Tellmann” din Lupeni, locul unde va fi vernisată și o expoziție cuprinzînd cele mai reușite dintre lucrările trimise pentru ediția din acest an a concursului național de desen ”Lupul de argint”