Exercițiu demonstrativ al SVSU Petrila la Școala Gimnazială ”I.D. Sîrbu”

Home Educație Exercițiu demonstrativ al SVSU Petrila la Școala Gimnazială ”I.D. Sîrbu”
Exercițiu demonstrativ al SVSU Petrila la Școala Gimnazială ”I.D. Sîrbu”

Salvatorii din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din orașul Petrila au prezentat, în cursul zilei de 28 februarie 2023, un exercițiu demonstrativ de stingere a incendiului, care a avut loc la Școala gimnazială ”I.D. Sîrbu” din orașul Petrila, în prezența elevilor și profesorilor.

Exercițiul a evidențiat modul de acțiune al pompierilor voluntari de la SVSU Petrila în caz de urgență, fiind simulată acțiune de intervenție la un incendiu izbucnit în atelierul-școală al unității de învățământ.

De asemenea, având în vedere contextul actual, un inspector din cadrul Departamentului pentru situații de urgență al SVSU Petrila, le-a vorbit copiilor despre modul în care trebuie să reacționeze în cazul unui cutremur, atât în cazul în care producerea acestuia i-ar surprinde la școală, cât și în cazul în care un astfel de eveniment i-ar surprinde acasă.

La acest exercițiu, derulat în cadrul activităților din ”Săptămîna protecției civile”, a participat și primarul orașului Petrila, Vasile Jurca. Acesta s-a arătat mulțumit de exercițiul celor de la SVSU Petrila dar, mai ales, de recepțitivitatea copiilor în fața celor prezentate de pompierii voluntari. ”M-a bucurat receptivitatea copiilor și am fost impresionat de faptul că elevii au fost foarte bine pregătiți pentru subiectul acesta al situațiilor de urgență. Au pus întrebări și au știut să răspundă la majoritatea întrebărilor care le-au fost adresate de către inspectorul SVSU. Consider de bun augur derularea unor astfel de aplicații, deoarece trebuie să fim pregătiți cu toții, atât copii cât și adulți, atunci când se întâmplă un eveniment nefericit, să cunoaștem câteva reguli elementare în cazul în care ne aflăm în cadrul unui astfel de eveniment imprevizibil. La urma-urmei, așa cum se spune, paza bună trece primejdia rea!” a declarat Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.