Laboratoarele INCD-INSEMEX Petroșani, punct de interes pentru un grup de elevi britanici și greci

Home Educație Laboratoarele INCD-INSEMEX Petroșani, punct de interes pentru un grup de elevi britanici și greci
Laboratoarele INCD-INSEMEX Petroșani, punct de interes pentru un grup de elevi britanici și greci

Un grup de 24 de elevi britanici si greci ai Academiei Longsands din Marea Britanie si 1o Geniko Lykei din Grecia, participanți ai unei mobilități în Valea Jiului, în cadrul proiectului Erasmus – Game Jams, derulat în parteneriat cu Colegiul Tehnic ”Constantin Brâncuși” din Petrila, însoțiți de profesorii lor coordonatori, au fost marți, 28 februarie 2023, oaspeții Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă de la Petroșani.

Gazde le-au fost chiar directorul general al INCD-INSEMEX Petroșani, dr.ing. George Artur Găman, care împreună cu directorul tehnic dr.ing. Gheorghe Daniel Pupăzan și alți membri ai echipelor de cercetători le-au prezentat oaspeților o parte din laboratoarele institutului de cercetare-dezvoltare din Valea Jiului.

La sediul INCD INSEMEX, elevii au vizitat componente ale Instalației de Interes National, învățând despre importanța simulărilor computerizate, curgerea fluidelor, analize termice și combustie, au avut ocazia să testeze camerele de mare viteză, sisteme detectoare de gaz, truse pentru cercetare criminalistică, camere de termoviziune etc. De asemenea, în cadrul Laboratorului Riscuri – Salvare, elevii au avut ocazia să testeze poligonul de antrenament al salvatorilor, utilizând realitatea virtuală.

”Acesta este un proiect de colaborare care investighează diversitatea în domeniul jocurilor și istoria computerelor și jocurilor în Europa, proiect cofinanțat de Programul Erasmus+ al Uniunii Europene. Interacțiunea s-a dovedit a fi una de real succes, elevii arătându-se foarte interesați de cele prezentate, au pus multiple întrebări și au parcurs virtual inclusiv traseul de antrenament al salvatorilor. Ne bucurăm că am putut să prezentăm o parte din activitatea noastră unor tineri din țările europene partenere în acest proiect Erasmus și suntem încântați că tinerii s-au simțit foarte bine în compania cercetătorilor noștri”, a declarat dr.ing. George Artur Găman, directorul general al INCD-INSEMEX Petroșani.

Unul din obiectivele proiectului este să îmbunătățească competențele-cheie și abilitățile soft ale participanților prin activități de formare personalizate organizate în timpul experiențelor de mobilitate transnațională și schimburi de elevi de diferite naționalități.

Proiectul Erasmus+”Game Jams” se derulează, în aceste zile, la Petrila, în cadrul Colegiului Tehnic ”Constantin Brâncuși”, care este partener al proiectului.