Numărul șomerilor din Valea Jiului a scăzut cu 52 după ”Bursa Locurilor de Muncă – Bursa Mărțișorului”

Home Economie Numărul șomerilor din Valea Jiului a scăzut cu 52 după ”Bursa Locurilor de Muncă – Bursa Mărțișorului”
Numărul șomerilor din Valea Jiului a scăzut cu 52 după ”Bursa Locurilor de Muncă – Bursa Mărțișorului”

Cea de-a doua zi a Bursei Locurilor de Muncă – Bursa Mărțișorului, organizată de AJOFM Hunedoara a adus față în față la Petroșani 65 de agenți economici și 698 de oameni aflați în căutarea unui loc de muncă.

Timp de patru ore a fost forfotă mare la sala de lectură a Bibliotecii Universității din Petroșani, locul unde s-a desfășurat acest eveniment, organizat la Petroșani în parteneriat de către AJOFM Hunedoara și Universitatea din Petroșani. La eveniment au fost prezenți și directorul executiv al AJOFM Hunedoara, Georgeta Angelica Tomuța, subprefectul de Hunedoara, Gheorghe Bogdan Urdea și prorectorul Universității din Petroșani, conf.univ.dr.ec. Codruța Dura.

Directorul executiv al AJOFM Hunedoara, Georgeta Angelica Tomuța a remarcat faptul că această bursă a locurilor de muncă s-a bucurat de o atenție mare atât din partea angajatorilor, cât și a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. ”Ne bucură faptul că reușim să intermediem contactul între angajatori și șomeri, mai ales aici, în Valea Jiului, o regiune în care problematica forței de muncă este una ridicată. Și de data aceasta, Bursa Morțișorului s-a bucurat de atenție, 65 de agenți economici din cei 131 pe care noi i-am contactat au participat la acest eveniment, oferind 480 de posturi, dintre care 10 pentru personal cu studii superioare. Vreau să mulțumesc în mod deosebit Universității din Petroșani, care ne-a fost partener în organizare și tuturor celor implicați în succesuol acestei burse a locurilor de muncă”, a declarat Georgeta Angelica Tomuța, director executiv al AJOFM Hunedoara.

Faptul că, în oferta de locuri de muncă s-au regăsit și posturi cu studii superioare este, în opinia prorectorului Universității din Petroșani, Codruța Dura un argument în plus pentru absolvenții de studii universitare aflați în căutarea unui job. ”Universitatea din Petroșani este deschisă parteneriatului cu AJOFM Hunedoara și în derularea unor astfel de evenimente, care pot constitui un punct de plecare pentru studenții noștri care își pot găsi un început de carieră în cadrul firmelor din Valea Jiului. În plus, Universitatea din Petroșani se dovedește a fi un factor implicat în viața comunității locale, așa cum și-a propus”, a declarat conf.univ.dr.ec. Codruța Dura.

Ca element inedit al Burselor Locurilor de Muncă de la Petroșani este faptul că, între participanți s-au numărat foarte mulți disponibilizați din sectorul minier și termoenergetic care, chiar dacă mai au câteva luni acoperite cu venitul de șomer, până la ieșirea la pensie, nu ezită să testeze piața muncii, în speranța identificării unui job care să ale aducă veniturile necesare pentru acoperirea nevoilor personale și ale familiei.

În același timp, inedit este și faptul că la această Bursă a Locurilor de Muncă au participat și numeroși elevi de liceu care în acest an vor absolvi studiile preuniversitare și care, potrivit legislației în vigoare, vor deveni șomeri după absolvire, dacă nu-și găsesc un loc de muncă. ”Pentru acesti tineri este important să se familiarizeze de pe acum cu modul în care se desfășoară contactul cu angajatorii, cu modul în care se derulează un interviu de angajare, cu oferta de locuri de muncă de piața locală a muncii. Eu îi felicit pentru că sunt interesați de aceste acțiuni ale noastre și îi asigur de toată deschiderea și tot sprijinul AJOFM Hunedoara”, a mai spus Georgeta Angelica Tomuța.

Potrivit rezultatelor Bursei Locurilor de Muncă – Bursa Mărțișorului de la Petroșani, au fost selectate 169 persoane în vederea încadrării şi au fost încadrate în muncă 52 persoane. Agenţia va monitoriza după un interval de 30 de zile câte dintre persoanele selectate au fost încadrate în muncă.