S-au finalizat lucrările de modernizare pe încă 8 kilometri din Culoarul rutier Mureș Nord

Home Administrație S-au finalizat lucrările de modernizare pe încă 8 kilometri din Culoarul rutier Mureș Nord
S-au finalizat lucrările de modernizare pe încă 8 kilometri din Culoarul rutier Mureș Nord

Lucrările pe Lotul 1 al Culoarului Trafic Mureș Nord au fost finalizate pe încă un tronson, care însumează 8 kilometri. Astfel, pe data de 2 martie 2023 a avut loc recepția pe sectorul cuprins între localitățile Bejan și Bretea Mureșană (DJ 706A). Evenimentul vine după ce, la începutul lunii februarie, pe Lotul 1 au fost recepționate și lucrările de pe tronsonul Șoimuș – Bârsău.

La acest eveniment, au participat președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor, vicepreșeidntelke CJH, Ion Bădin și administratorul public Costel Avram, împreună cu constructorul, proiectantul, dirigintele de șantier, cu membrii echipei de implementare din cadrul CJ Hunedoara și cu reprezentanții mai multor instituții cu atribuții în domeniu.

”Felicit echipa care se ocupă de implementarea acestui proiect pentru modul în care au fost executate și urmărite lucrările. Acest nou tronson rutier modernizat, pe care l-am dat în folosință la începutul lunii martie, face parte din Lotul I al proiectului de modernizare a Culoarul Trafic Mureș Nord, în cadrul unui proiect major de infrastructură derulat de Consiliul județean Hunedoarea, cu fonduri europene, în cadrul PNRR”, a declarat Laurențiu Nistor, președintele CJH.

Lotul 1 cuprinde modernizarea a 25 de km din DJ 706A, pe tronsonul Ilia – Bejan și pe tronsonul Șoimuș – Bârsău. Lucrarea este executată de asocierea formată din SC STRADE CONSCOM SRL – SC MANO SPRINT SRL – SC ORION REBECA SRL – SC OPR ASFALT SRL – SC DIMEX 2000 COMPANY SRL. Valoarea totală a contractului de lucrări aferent Lotului 1 se ridică la peste 40 de milioane de lei.

Lotul 2 cuprinde modernizarea a 34 de km de drum pe DJ 107A, de la limita cu județul Alba până la Bârsău (intersecție cu DJ 761). Compania care se ocupă de modernizarea acestui sector de drum este SC STRABAG SA.

Lotul 3 a vizat modernizarea a 11 km din DJ 705, pe tronsonul DN 7 – Geoagiu – intersecția cu DJ 705H și a DJ 705H, pe tronsonul intersecție DJ 705 – Geoagiu Băi (sens giratoriu). Lucrarea a fost realizată de asocierea SC PROACTIV SRL – SC OPR ASFALT SRL – OBRAS PUBLICAS Y REGADIOS SA – SC METALPROD WEST SRL, fiind finalizată și recepționată cu câteva luni mai devreme decât termenul prevăzut în contract.

Modernizarea Culoarului Trafic Mureș Nord este cel mai complex proiect de infrastructură derulat de Consiliul Județean Hunedoara, finanțat prin POR 2014-2020, prin care se modernizează circa 70 de km de drumuri județene de pe Valea Mureșului. Suma alocată pentru realizarea acestui obiectiv de investiții este cea mai mare din regiunea Vest, fondurile atrase ridicându-se la 161.742.850,96 lei.